"Elysium", de Neill Blomkamp, "Gravity", de Alfonso Cuarón, si "Iron Man 3", de Shane Black, se numara printre lungmetrajele care au fost incluse pe lista scurta de propuneri pentru nominalizari la premiul Oscar pentru cele mai bune efecte speciale, informeaza variety.com.

Astfel, "Elysium", de Neill Blomkamp, "Gravity", de Alfonso Cuarón, "Iron Man 3", de Shane Black, "Legenda calaretului singuratic/ The Lone Ranger", in regia lui Gore Verbinski, "Oblivion. Planeta uitata/ Oblivion", de Joseph Kosinski, "Star Trek In intuneric 3D/ Star Trek Into Darkness", de J.J. Abrams, "Thor: Intunericul/ Thor:The Dark World", de Alan Taylor, "Cercul de foc/ Pacific Rim", de Guillermo del Toro, "Ziua Z: Apocalipsa/ World War Z", in regia lui Marc Forster, si "Hobbitul: Dezolarea lui Smaug/ The Hobbit: The Desolation of Smaug", de Peter Jackson, sunt cele zece filme selectate pe lista scurta de propuneri pentru o nominalizare la premiul Oscar pentru efecte speciale, transmite MEDIAFAX.

Totodata, Academia de film americana a anuntat cele 15 filme incluse pe lista scurta de propuneri pentru o nominalizare la premiul Oscar pentru cel mai bun documentar.

Pe aceasta lista scurta se regasesc: "Actul de a ucide/ The Act Of Killing", de Joshua Oppenheimer, Anonymous si Christine Cynn, "The Armstrong Lie", de Alex Gibney, "Blackfish", de Gabriela Cowperthwaite, "The Crash Reel", de Lucy Walker, "Cutie And The Boxer", de Zachary Heinzerling, "Dirty Wars", de Rick Rowley, "First Cousin Once Removed", de Alan Berliner, "God Loves Uganda", de Roger Ross Williams, "Life According To Sam", de Sean Fine si Andrea Nix, "Pussy Riot: A Punk Prayer", de Mike Lerner si Maxim Pozdorovkin, "The Square", de Nash Edgerton, "Stories We Tell", de Sarah Polley, "Tim's Vermeer", de Teller, "20 Feet From Stardom", de Morgan Neville, si "Which Way Is The Front Line From Here? The Life And Time Of Tim Hetherington", de Sebastian Junger.

Citeste si:
Mihai Trăistariu a ajuns la capătul puterilor . Vrea să își...
Mihai Trăistariu a ajuns la...

Nominalizarile la premiile Academiei de film americane vor fi anuntate pe 16 ianuarie 2014.

Cea de-a 86-a editie a galei premiilor Oscar va avea loc pe 2 martie 2014.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.