Actrita americana Halle Berry va produce o miniserie TV despre Hannibal, un celebru lider militar african din antichitate, informeaza femalefirst.co.uk.

Halle Berry va colabora cu postul de televiziune History si cu directorii companiei de productie AE Studios pentru a adapta povestea celebrului general african pentru micul ecran.

"Hannibal nu a fost doar cel mai mare general african care a trait vreodata, ci ar putea fi considerat cel mai mare general din toate timpurile. Punct. Povestea lui reprezinta o calatorie complexa si captivanta, iar eu sunt incantata sa pornesc acest proiect cu partenerii de la postul History", a declarat Halle Berry, potrivit MEDIAFAX.

Acest proiect de televiziune va prezenta viata renumitului general, incepand cu copilaria acestuia petrecuta in Cartagina si continuand cu reusitele acestuia din Al Doilea Razboi Punic, in timpul caruia Hannibal si-a condus poporul cartaginez impotriva Romei.

Actorul Alexander Siddig l-a interpretat anterior pe Hannibal pe micul ecran, iar Victore Mature a jucat rolul generalului cartaginez pe marele ecran in 1959. Totodata, actorul Vin Diesel incearca de multi ani sa demareze filmarile pentru un nou proiect cinematografic despre viata lui Hannibal.

Halle Berry a castigat un premiu Oscar in 2002, pentru prestatia ei din filmul "Puterea dragostei/ Monster's Ball", devenind astfel prima actrita afro-americana din istorie care a castigat aceasta distinctie pentru rol principal.

Halle Berry este una dintre actritele cele mai bine platite de la Hollywood si se implica adeseori in productia filmelor in care este distribuita. Actrita americana este si una dintre imaginile oficiale ale brandului Revlon.

Inainte de a deveni actrita, Halle Berry a participat la cateva concursuri de frumusete si a iesit pe locul al doilea la concursul Miss USA din 1986 si pe locul al saselea la concursul Miss World din acel an. A devenit cunoscuta cu rolul din filmul "Boomerang" (1992) si a confirmat asteptarile criticilor de specialitate cu rolurile din "The Flintstones" (1994) si "Bulworth" (1998). Pe langa Oscarul castigat in 2002, Halle Berry a devenit un star mondial cu roluri precum cele din franciza "X-Men", "Swordfish" (2001) si "Die Another Day" (2002). Actrita a regasit succesul de odinioara si in anii 2010, cu filmele "Cloud Atlas" (2012) si "The Call" (2012).

Citeste si:
Unul dintre liderii Hamas, ucis în Beirut într-un atac atribuit...
Unul dintre liderii Hamas,...

Halle Berry a castigat insa si o Zmeura de Aur pentru cea mai proasta interpretare feminina in 2005, pentru rolul din "Catwoman", si este una dintre putinele actrite de la Hollywood care s-au prezentat la ceremonie pentru a-si ridica in persoana acest trofeu deloc invidiat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.