Michael Jackson si-a recastigat titlul de cea mai bogata vedeta care nu mai este in viata, depasindu-i pe cantaretul Elvis Presley si pe creatorul de benzi desenate Charles Schulz, au anuntat miercuri editorii revistei Forbes, citati de Reuters.

Dupa ce anul trecut a fost "impins" pe locul al doilea de buna lui prietena Elizabeth Taylor, Michael Jackson, care a murit in 2009, a revenit in fruntea acestui top, "obtinand" in ultimele 12 luni venituri estimate la 160 milioane de dolari.

"A castigat cea mai mare parte din acesti bani din doua spectacole Cirque du Soleil, din catalogul sau Mijac Music, din vanzarile de discuri si din jumatatea pe care a detinut-o in imperiul editorial Sony/ATV - care a inclus drepturi de autor pentru hituri lansate printre altii de The Beatles, Lady Gaga, Eminem si Taylor Swift", au precizat jurnalistii de la Forbes.

La mare distanta, pe locul al doilea in acest clasament anual, se afla cantaretul Elvis Preley, cu venituri de 55 milioane de dolari, urmat de Charles Schultz, creatorul benzilor desenate din seria "Peanuts", care ocupa pozitia a treia pentru al doilea an consecutiv, cu venituri de 37 milioane de dolari, scrie MEDIAFAX.

Elizabeth Taylor a pierdut pozitia de lider de anul trecut si a coborat pe locul al patrulea, cu venituri de 25 milioane de dolari - o scadere masiva fata de anul trecut, cand fondul care gestioneaza averea actritei a obtinut venituri de 210 milioane de dolari, iar cea mai mare parte din aceasta suma a provenit din incasarile aduse de vanzarea la licitatie a bijuteriilor sale.

Cantaretul reggae Bob Marley ocupa locul al cincilea cu venituri de 18 milioane de dolari. Cantaretul jamaican, care a murit de cancer la varsta de 36 de ani in 1981, a vandut peste 75 milioane de albume in ultimele doua decenii, potrivit Forbes.

Topul 10 al celor mai bogate vedete care nu mai sunt in viata este completat, in ordine, de actrita Marilyn Monroe (15 milioane de dolari), cantaretul John Lennon (12 milioane de dolari), savantul Albert Einstein (10 milioane de dolari), fotomodelul Bettie Page (10 milioane de dolari), fizicianul Theodor Geisel (9 milioane de dolari), actorul Steve McQueen (9 milioane de dolari)

Citeste si:
Bianca Drăgușanu, o vedetă asumată. Ce a declarat despre partenera...
Bianca Drăgușanu, o vedetă...

Editorii revistei Forbes au alcatuit acest top dupa o serie de discutii cu manageri, avocati si reprezentanti ai companiilor care atribuie licente si au analizat incasarile obtinute postum in perioada 1 octombrie 2012 - 1 octombrie 2013.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.