Organizatorii concursului Eurovision au anuntat luni ca finala acestei competitii muzicale va avea loc pe 10 mai la Copenhaga, capitala Danemarcei, invingatoarea editiei din 2013.

Copenhaga a gazduit de alte doua ori concursul Eurovision - in 1964 si in 2001.

Finala celei de-a 59-a editii a concursului Eurovision va avea loc pe 10 mai, iar semifinalele pe 6 mai, respectiv 8 mai, in sala B&W, aflata in portul capitalei daneze.

"Intreaga zona din jurul halelor B&W va fi transformata intr-o insula a Eurovisionului unde se vor afla delegatiile, presa si fanii", a declarat producatoarea concursului Eurovision 2014, Pernille Gaardbo, citata intr-un comunicat emis de Uniunea europeana de radioteleviziune (European Broadcasting Union/ EBU).

Editia 2013 a avut loc in orasul invecinat Malmö din Suedia, despartit de Copenhaga de un pod, si a fost castigata de Emmelie de Forest cu piesa "Only Teardrops". Pe urmatoarele doua pozitii s-au clasat Azerbaidjan si Ucraina.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.