Lungmetrajul "Pozitia copilului", in regia lui Calin Peter Netzer, a depasit, la sfarsitul saptamanii trecute, toate recordurile in materie de spectatori si incasari pentru un film romanesc din ultimii 11 ani in cinematografele autohtone.

Lungmetrajul premiat cu Ursul de Aur la Festivalul de la Berlin, in luna februarie a inregistrat 100.063 de spectatori. "Pozitia copilului" a surclasat productii precum "Filantropica", de Nae Caranfil (91.958 de spectatori), si "4 luni, 3 saptamani si 2 zile", in regia lui Cristian Mungiu (70.953 de spectatori), pelicule care au ocupat locuri fruntase in box office-ul romanesc din ultimii ani.

"Pozitia copilului" a depasit recordurile si la capitolul incasari, cu 1.202.023,7 lei, cele mai mari pentru un film romanesc in ultimii 20 de ani.

"Pozitia copilului" va beneficia de proiectii speciale, saptamana aceasta, la Festivalul International de Film Transilvania de la Cluj-Napoca. Pelicula va rula pe 5 iunie, de la ora 17.00, la Cinema Arta (proiectie speciala pentru nevazatori), pe 6 iunie, de la 21.45, la Ursus Open Air din Piata Unirii, iar vineri, 7 iunie, de la ora 12.30, va fi programata o noua proiectie a filmului la Cinema "Florin Piersic".

"Pozitia copilului" este cel de-al treilea lungmetraj al lui Calin Peter Netzer dupa multi-premiatele "Maria" (2003) si "Medalia de onoare" (2010). Filmul vorbeste cu dramatism, cu emotie, dar si cu umor despre traumele sufocarii copiilor prin dragoste si despre amprentele pe care le lasa parintii asupra personalitatii acestora. Pelicula este, totodata, o radiografie a high-class-ului romanesc contemporan si vorbeste despre trafic de influenta si coruptie la nivel mic in institutiile de baza ale societatii si extensiile acestora asupra intregului sistem socio-economic din Romania de azi. Scenariul este semnat de Razvan Radulescu si Calin Peter Netzer.

Luminita Gheorghiu si Bogdan Dumitrache au rolurile principale, de mama si fiu. Li se alatura nume ca Natasa Raab, Florin Zamfirescu, Ilinca Goia, Adrian Titieni, Cerasela Iosifescu, Mimi Branescu, Vlad Ivanov si Tania Popa.

Citeste si:
Restaurantele, sălile de spectacol și cinematografele se redeschid...
Restaurantele, sălile de...


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.