Contextul financiar european dominat de austeritate forteaza organizatorii Eurovision sa fie mai cumpatati ca in alti ani, scrie MEDIAFAX.

Suedia, tara care va gazdui evenimentul de anul acesta - aflat la cea de-a 58-a editie -, a carei finala va avea loc pe 16 mai, intentioneaza sa foloseasca eficient bugetul de 20 de milioane de dolari, jumatate fata de cel alocat Eurovision de anul trecut, si sa faca economie la lumini, la cazare, dar si la cheltuielile pentru mediatizarea evenimentului.

Scopurile organizatorilor Eurovision 2013 sunt sa faca evenimentul sa supravietuiasca in conditii economice dure, sa reaprinda interesul natiunilor ingenuncheate de reducerile financiare si sa canalizeze atentia mai mult asupra muzicii.

Potrivit estimarilor, Eurovision atrage anual aproximativ 125 de milioane de telespectatori, devansand cu mult alte concursuri muzicale mondiale.

Producatorii show-ului de anul acesta si-au propus sa injumatateasca insa cheltuielile de organizare, la 20 de milioane de dolari, acesta urmand sa fie astfel cel mai scazut buget alocat concursului de la editia din 2007, de la Helsinki.

Citeste si:
Victimele de la Colectiv vor beneficia de tratament gratuit toată...
Victimele de la Colectiv vor...

De la bugetul local al orasului Malmö - cu o populatie de 300.000 de locuitori -, unde va fi gazduit Eurovision 2013, va fi alocata suma de 4 milioane de dolari pentru activitati conexe.

Cezar: "Voi arata la Eurovision ca avem o tara de valoare". Europenii critica alegerea saTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.