Cezar, castigatorul finalei selectiei nationale a concursului Eurovision, a declarat duminica, la TVR 1, ca de-abia asteapta sa arate lumii intregi ca Romania este o tara de valoare.

Cezar va reprezenta Romania la Eurovision Song Contest de la Malmo din Suedia, cu piesa "It's my life", compusa de Cristian Faur, castigatoare a finalei selectiei nationale a concursului Eurovision, care s-a desfasurat sambata seara, la TVR, relateaza MEDIAFAX.

"Eu am incercat si incerc si cu siguranta voi aduce un nou curent din punct de vedere vocal, acela de a canta cu o voce aerata, oarecum spatiala, imbinarea dintre vocea fara vibrato, cu vibrato (...) Tocmai de aceea este o provocare si in Suedia voi schimba si mai mult culoarea din punct de vedere vocal, voi incerca sa dau mai multe culori de-a lungul celor trei minute piesei 'It's my life' si sa incerc sa creez acele contraste si acel soc emotional", a spus Cezar.

Totodata, Cezar a precizat ca la Eurovision se bazeaza si pe voturile diasporei.

"Noi avem o diaspora foarte mare, atat in Italia, cat si in Spania si in Anglia. Eu mizez pe diaspora, cred ca Eurovisionul este un concurs si geopolitic (...) Eu cred si in spusele doamnei Luminita Anghel, inainte de a incepe acest concurs, ca Romania poate anul acesta este in carti sa fie printre primii", a spus Cezar.

In timpul emisiunii, Cezar a fost felicitat, prin intermediul unui SMS, de catre Liviu Mititelu, care canta manele, dar care a participat anul acesta la selectia nationala a Eurovision cu o piesa in limba italiana - "La donna di nero" -, insa nu a intrat in finala.

In acest context, Cezar a spus ca este "un mare amator de voci".

"Indiferent de stil, imi place sa urmaresc aceste inflexiuni vocale, ceea ce cativa cantareti de manele din Romania o fac foarte bine. Au voci foarte bune. (...) Eu nu am nicio legatura cu partea asta de rasism muzical, eu cred ca muzica este un limbaj universal. Atata timp cat sunt ascultati de mii de oameni, de milioane de oameni, ei nu au nicio vina. Asta e valabil si la mine", a spus Cezar.

Ovidiu Anton, finalist la Eurovision: Rezultatele de la televoting au fost viciate

In ciuda intentiilor sale, fanii europeni ai concursului nu par deloc impresionati de alegerea Romaniei pentru finala Eurovision, iar comentariile aparute pe site-ul www.eurovision.tv, portalul oficial al competitiei, sunt in marea lor majoritate negative.

Citeste si:
Concursul Complet Internațional de la Karpatia Horse Show,...
Concursul Complet...

"M-am speriat cand am ascultat piesa. Parea ca acest barbat este otravit", spune Gena B din Italia.

"Ce alegere oribila avand in vedere potentialul muzical urias al Romaniei. Au ales un cantaret de opera a carui dictie lasa de dorit, care a falsat la notele inalte, iar tot show-ul a fost oarecum ciudat. Imi pare rau Romania, insa nu o sa aveti un rezultat bun cu aceasta piesa", scrie Iskander.

"Romania si-a distrus orice sansa de a castiga puncte la Eurovision. Este cea mai proasta piesa auzita vreodata. Imi pare rau Romania", scrie YZ1978 din Israel.

"Pot sa spun ca este o piesa interesanta, insa s-a demonstrat si anterior ca artistii pop-opera nu au ce cauta la Eurovision", comenteaza Jajceboy din Suedia.

"Ca sa canti ca o femeie si sa atingi sunete inalte nu sunt calitati care te fac, in mod obligatoriu, un cantaret bun. Piesa asta e oribila si sunt sigur ca nu va ajunge in finala. Mai mult va intra in istoria Eurovision ca fiind una dintre cele mai proaste piese ale tuturor timpurilor", scrie Chamaco din Mexic.

Citeste si:
Post-Eurovision: Romaniei i s-au furat 11 puncte!
Post-Eurovision: Romaniei i...


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.