Filmul "Grozavul si puternicul Oz/ Oz The Great and Powerful", o superproductie a studiourilor Disney, s-a mentinut in fruntea box office-ului nord-american.

Cu un buget de productie estimat la 200 de milioane de dolari, acest film SF i-a atras pe spectatori in salile de cinematograf din Statele Unite si Canada, gratie unei distributii de zile mari, in care stralucesc Rachel Weisz, James Franco, Michelle Williams si Mila Kunis, informeaza AFP. Filmul prezinta aventurile lui Oscar Diggs, un magician de circ lipsit de anvergura, care pleaca la bordul unui balon cu aer cald din Kansasul sau natal si prafuit pentru a se stabili in extravagantul Taram al lui Oz, unde pretinde ca este marele magician asteptat de toti locuitorii acelei tari, scrie MEDIAFAX.

Thrillerul "The Call", regizat de Brad Anderson, a debutat pe locul al doilea cu incasari de 17,1 milioane de dolari. Filmul prezinta aventurile unei operatoare de la serviciul de urgenta al politiei americane, interpretata de Halle Berry, dupa ce preia un apel telefonic de la o adolescenta amenintata de un criminal in serie.

Comedia "The Incredible Burt Wonderstone" a debutat pe pozitia a treia in box office-ul nord-american cu incasari de 10,3 milioane de dolari. Filmul, regizat de Don Scardino, ii are in distributie pe Olivia Wilde, Jim Carrey, Steve Carell si Steve Buscemi si prezinta aventurile celui mai mare magician din Las Vegas, a carui reputatie este amenintata de un tanar iluzionist.

Filmul SF "Jack si uriasii/ Jack the Giant Slayer", realizat cu un buget de productie urias, a coborat pe locul al patrulea cu incasari de 6,2 milioane de dolari de vineri pana duminica. Acest film regizat de Bryan Singer, o adaptare cinematografica a unui roman SF britanic, cu Nicolas Hoult si Ewan McGregor in rolurile principale, spune povestea unui tanar fermier care pleaca sa o salveze pe printesa regatului sau, rapita de niste uriasi.

Citeste si:
Eurovision 2022. EBU acuză că ne-am calificat prin fraudă
Eurovision 2022. EBU acuză că...

Comedia "Hoata de identitate/ Identity thief" a pierdut doua pozitii si a coborat pe locul al cincilea, cu incasari de 4,5 milioane de dolari. "Hoata de identitate/ Identity thief" este o comedie regizata de Seth Gordon, cu Melissa McCarthy si Jason Bateman in rolurile principale.

"Snitch/ Capcana", un thriller cu Dwayne Johnson si Susan Sarandon, a pierdut o pozitie si a coborat pe locul al saselea, cu incasari de 3,5 milioane de dolari. Filmul prezinta povestea unui tata care accepta sa lucreze pentru politie, ca agent sub acoperire, pentru a-si salva fiul acuzat pe nedrept de trafic de droguri.

Comedia "21 and Over" a pierdut o pozitie si a coborat pe locul al saptelea in box office-ul nord-american. In al treilea weekend de proiectii al sau, acest film, o pelicula despre un student care isi sarbatoreste majoratul (in Statele Unite, tinerii au voie sa consume alcool si sa intre in baruri doar dupa varsta de 21 de ani), a obtinut incasari de 2,6 milioane de dolari.

Citeste si:
Sezon estival sub așteptări pentru hotelieri. Scumpiri în lanț,...
Sezonul estival, sub...

Comedia cu accente dramatice "Scenariu pentru happy-end/ Silver Linings Playbook", cu Bradley Cooper si Jennifer Lawrence - premiata cu un Oscar pentru rolul sau -, s-a mentinut pe pozitia a opta, cu incasari de 2,58 milioane de dolari.

Pe pozitia a noua a coborat "Safe Heaven", in regia suedezului Lasse Hallström, o drama romantica despre o femeie cu un sot abuziv care se refugiaza intr-un mic orasel unde incepe o noua viata. Filmul a avut incasari de 2,5 milioane de dolari de vineri pana duminica.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.