"Despre oameni si melci" si "Toata lumea din familia noastra", printre filmele nominalizate la premiile Gopo 2013.

Patru lungmetraje intra, astfel, anul acesta in cursa pentru trofeul acordat celui mai bun film, la gala premiilor Gopo: "Toata lumea din familia noastra" (regia: Radu Jude), "Despre oameni si melci" (regia: Tudor Giurgiu), "Visul lui Adalbert" (regia: Gabriel Achim) si "Undeva la Palilula" (regia: Silviu Purcarete).

Realizatorii celor patru filme - Radu Jude, Tudor Giurgiu, Gabriel Achim si Silviu Purcarete - concureaza si pentru statueta care rasplateste cea mai buna regie.

Gala premiilor Gopo va avea loc pe 25 martie la Opera Nationala din Bucuresti si va fi difuzata pe ProCinema.

La cererea lui Cristian Mungiu, realizatorii galei nu au inclus "Dupa Dealuri" in cursa si nu se va acorda nici premiul pentru cea mai buna actrita in rol principal.

Mihaela Sirbu ("Toata lumea din familia noastra"), Tamara Buciuceanu-Botez ("Toata lumea din familia noastra"), recompensata cu premiul Gopo pentru intreaga activitate in 2012, Alina Berzunteanu ("Despre oameni si melci") si Ozana Oancea ("Visul lui Adalbert") sunt nominalizate la premiul pentru cea mai buna actrita intr-un rol secundar.

Statueta Gopo acordata celui mai bun actor intr-un rol principal i-ar putea reveni unuia dintre cei trei protagonisti Serban Pavlu ("Toata lumea din familia noastra"), Adrian Titieni ("Si caii sunt verzi pe pereti") - castigator la Gopo 2012 la categoria "cel mai bun actor intr-un rol secundar" - si Gabriel Spahiu ("Visul lui Adalbert").

In cursa pentru castigarea statuetei acordate celui mai bun actor intr-un rol secundar se afla Tudor Smoleanu ("Si caii sunt verzi pe pereti"), Gabriel Spahiu ("Toata lumea din familia noastra"), Sorin Leoveanu ("Undeva la Palilula"), laureat a doua premii UNITER pentru interpretare, si Doru Ana ("Visul lui Adalbert").

Premiul pentru filmul cu cel mai mare succes la public in anul 2012 va fi acordat filmelor "Despre oameni si melci (regia Tudor Giurgiu), care a avut cei mai multi spectatori - 63.778 -, si productia MediaPro Pictures "Minte-ma frumos" (regia: Iura Luncasu), care a obtinut cele mai mari incasari - 956.036 de lei.

Citeste si:
Detalii mai puțin știute despre soția lui Nosfe. Cei doi s-au...
Detalii mai puțin știute...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.