Cele doua semifinale ale selectiei nationale Eurovision 2013 vor fi difuzate in direct, sambata si duminica, de la ora 21.00, la TVR 1, TVR HD, TVR International si pe www.tvrplus.ro.

In fiecare dintre cele doua seri de concurs, vor fi interpretate cate 16 piese, selectate de juriul de specialitate in faza de preselectie.

Tudor Turcu, Casa Presei, Electric Fence, Diana Hetea, Station 4, Edict, Freestay, Maximilian Muntean, Brigitta & Mihai (feat. TIPS), Natalia Barbu, Spin & Cezar Dometi, Liviu Mititelu, Cezar, Tammy, Luminita Anghel si Anthony vor urca pe scena selectiei nationale Eurovision 2013 sambata seara, in prima semifinala. Dintre ei, doar sase vor merge mai departe, in finala din 9 martie.

Seara de duminica va fi deschisa de Ovidiu Anton, urmat de Leticia, Mosquito, Alin Vaduva, Al Mike feat. Renée Santana, Diana Matei, 9 Gardens, The Zuralia Orchestra, ABCD, Elena Carstea Muttart, Narcis Iustin Ianau, Claudiu Mirea, Andrei Leonte, Cristian Prajescu, Jul si Phaser. Si din cea de-a doua semifinala, juriul si telespectatorii, in mod egal, vor decide cele sase piese care intra in finala.

Selectia nationala Eurovision 2013 este prezentata de varianta romaneasca a celebrei trupe suedeze ABBA. Paula Seling, Andreea Banica si Ovi, impreuna cu actorul Marius Rizea recompun grupul ABBA si prezinta atat semifinalele de sambata si duminica, precum si finala din 9 martie a concursului Eurovision, scrie MEDIAFAX.

Si pentru cei patru pregatirile sunt in toi. Designerul Gabriela Tilica, alaturi de stilista TVR Rodica Puca lucreaza la tinutele care sa ii transforme pe cei patru artisti in "suedezi veritabili". Iar ca sa nu ramana in pana de poante Dan Teodorescu le acorda tot suportul, golindu-si tolba de texte inteligente si amuzante.

In Camera Verde, alaturi de artisti, jurnalisti si bloggeri, se vor afla Oana Vladescu si Toader Paun. Oana este implicata in selectia nationala inca din faza auditiilor live, ea facand parte din echipa TVR care a insotit juriul la studiourile teritoriale si luand declaratii "la cald" de la cei prezenti. De altfel, Oana a participat la organizarea mai multor selectii nationale Eurovision in ultimii ani.

Citeste si:
România își alege reprezentantul la Eurovision 2023, sâmbătă seară
România își alege...

Toader este DJ la Radio Europa FM, unde le da intalnire ascultatorilor in fiecare seara de luni pana vineri, la "Clubul de seara". Nici el nu este strain de "bucataria" Eurovisionului, anul trecut fiind parte din echipa TVR care a organizat selectia nationala si a insotit trupa Mandinga la Baku.

Concursul Eurovision 2013 se va desfasura pe 14, 16 si 18 mai, la Malmo, in Suedia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.