Iubitorii de animale sunt indignati dupa ce Molly, o purcelusa vietnameza salvata de organizatia Rasta Sanctuary, a fost adoptata de un cuplu canadian si cateva saptamani mai tarziu, a fost ucisa si mancata.

Purcelusa Molly s-a numarat printre alti 57 de pucelusi salvati de la o ferma, unde traiau in conditii groaznice. Ea a fost tratata cu grija si atentie pana cand s-a insanatosit si a fost data spre adoptie unui cuplu, pe 19 ianuarie.

Dupa aproximativ doua saptamani, cei doi si-au dat seama ca nu stiu sa ii acorde ingrijiri corespunzatoare purcelusei, motiv pentru care au deci sa o omoare si sa pregateasca preparate culinare din carnea obtinuta.

Molly avea trei ani, iar porcii din aceasta rasa pot trai intre 12 si 15 ani si ajung sa cantareasca pana la 120 de kg, potrivit Fox News.

Salvatorii lui Molly au spus pentru CBC ca primul lucru pe care l-au simtit a fost "socul".

"Trebuie sa fii un tip foarte special de persoana ca sa adopti un animal de la o organizatie pentru drepturile animalelor ca sa-l omori si sa-l mananci", au aratat ulterior intr-o postare pe Facebook.

Nu a fost deschisa o investigatie in acest caz, intrucat in Canada nu e ilegal sa ucizi si sa mananci un porc, potrivit ziaruldeiasi.ro.

"Pentru ca animalele sunt considerate o proprietate conform legii, dupa adoptie, persoana care a adoptat animalul devine proprietarul ei, asa ca organizatia care a dat animalul spre adoptie pierde toate drepturile asupra lui. Noua persoana detine toate drepturile asupra animalului", a mentionat Lorie Chortyk, purtatoare de cuvant a BC SPCA, pentru Global News.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.