Miliardarul Jeff Bezos, fondatorul si directorul executiv al companiei Amazon, si sotia sa, MacKenzie Bezos, divorteaza dupa 25 de ani de casatorie, a anuntat cuplul intr-o declaratie comuna publicata miercuri pe Twitter.

Jeff Bezos (54 de ani) este cel mai bogat om din lume, cu o avere care se ridica la peste 160 de miliarde de dolari datorita companiei sale Amazon, devenita saptamana aceasta cea mai valoroasa, devansand Microsoft.

Cei doi soti au decis sa divorteze dupa o lunga perioada de ''cautari sentimentale'' si o despartire temporara, dar intentioneaza sa ramana parteneri in companii si alte proiecte, se mai spune in declaratie.

MacKenzie Bezos (48 de ani) este o scriitoare din San Francisco, potrivit unui portret publicat in 2013 in revista Vogue. A urmat cursurile Universitatii Princeton si l-a cunoscut pe viitorul sot in timpul unui interviu de angajare la un fond de investitii din New York, potrivit publicatiei. Cei doi sunt parintii a patru copii.


La un eveniment organizat anul trecut de Business Insider la Berlin, Jeff Bezos a spus ca sustinerea lui MacKenzie a fost esentiala atunci cand a fondat Amazon ca librarie online in 1994 si ca aceasta s-a ocupat de contabilitatea companiei in primul an.

"Cand esti inconjurat de oameni care te iubesc si te sprijina asa cum e MacKenzie, parintii mei, bunicul, bunica, iti poti permite sa iti asumi mai multe riscuri", a spus antreprenorul in cadrul evenimentului.

In septembrie, Jeff Bezos a promis ca va aloca doua miliarde de dolari pentru sprijinirea familiilor fara locuinta si infiintarea unor gradinite pentru comunitatile cu venituri mici. In 2017 a cerut, prin intermediul Twitter, idei pentru modalitati de a-si dona o parte din avere.

In 2012, sotii Bezos au donat 2,5 milioane de dolari unei campanii pentru legalizarea casatoriilor dintre persoane de acelasi sex in Washington.

De la o modesta librarie online, Bezos a transformat Amazon intr-un magazin care furnizeaza produse din aproape toate categoriile posibile si care a preluat gigantul din industria de retail Wal-Mart.

Citeste si:
Jeff Bezos se pensionează! Cui va preda conducerea imperiului Amazon
Jeff Bezos se pensionează!...

Sub conducerea lui Bezos, Amazon a lansat e-readerul Kindle si a revolutionat modalitatea in care cartile sunt distribuite si citite. Compania a fost deschizatoare de drumuri in domeniul ''cloud computing''.

Divortul sotilor Bezos ar putea fi cel mai scump din istorie. In urma partajului, MacKenzie ar putea deveni cea mai bogata femeie din lume, daca va primi jumatate din avere (respectiv 65 de miliarde de dolari).


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.