Sediul social al Sindicatului "Pro Lex", care este si locuinta personala a liderului Vasile Lincu, a fost perchezitionat marti de anchetatori care cauta documente contabile si acte de sindicat intr-un dosar de frauda.

Vasile Lincu a declarat, pentru MEDIAFAX, ca actiunea vizeaza o plangere facuta de el impotriva unui fost lider de sindicat, Mircea Lupu care il acuza pe el ca era inca sef al organizatiei sindicale dupa expirarea mandatului de presedinte de sindicat.

Liderul de sindicat a spus ca reprezentanti ai Garzii Financiare, ai ANAF si ai ITM au mai facut verificari dar nu au gasit nimic care sa-l incrimineze.

"Astazi, cand sa ies pe usa, procurorii au venit la mine acasa, unde este si sediul sindicatului, sa caute documente contabile si acte depsre sindicat, dar eu nu am aceste acte acasa. Le pot prezenta, nu am nimic de ascuns", a spus Vasile Lincu.

El a refuzat sa precizeze daca aceasta perchezitie are legatura cu acuzatiile recente pe care le-a facut legat de contrabanda din vami si declaratiile privind o schema de sah, care a dus la discutii in ultima perioada referitoare la cine este "Regele", respectiv cine este in spatele coruptiei din vami.


Lincu s-a ferit sa spuna daca este vreo legatura directa intre aceasta perchezitie si declaratiile facute. "Intr-o masura sau alta mi s-au transmis mesaje sa nu mai apar in presa cu vreo declaratie", a spus Lincu, fara a face nominalizari.

Liderul "Pro Lex", Vasile Lincu, a declarat, in 28 februarie, ca in urma declaratiilor pe care le-a facut a fost sunat de mai multi procurori care ancheteaza infractiunile din vami, pentru a corobora informatiile pe care le are cu cele din cauzele in lucru, insa ca nu a fost citat in niciun dosar.


Potrivit unor surse judiciare, Lincu ar fi fost contactat de procurorii DIICOT Brasov pentru a da informatii in dosarul privind fraude cu produse petroliere, in care sunt cercetati directorul Directiei Judetene pentru Accize si Operatiuni Vamale (DJAOV) Brasov, Claudiu Gheorghe Monea, si seful Biroului Supraveghere Produse Accizate, Dorel Ciobanu.

Cei doi sefi de la Vama Brasov ar fi favorizat o grupare infractionala condusa de Cecilian Morcov, din Brasov, specializata in evaziuni fiscale cu combustibili achizitionati fara plata accizei, potrivit anchetatorilor.

Citeste si:
Un nou tip de fraudă: escrocherii în numele Poliției. Cum sunt...
Un nou tip de fraudă:...

Directia Generala Anticoruptie si Directia Nationala Anticoruptie fac cercetari cu privire la implicarea unor vamesi si politisti de frontiera in fapte de coruptie, iar de la inceputul lunii februarie au fost arestati zeci de angajati ai PTF Siret (Suceava), de la vamile Naidas (Caras-Severin), Foeni si Moravita (Timis) si de la Vama Albita (Vaslui). Ultima actiune a avut loc la Vama Ploiesti, in acest caz fiind arestat seful biroului vamal, Cornel Costea. [Directorul Biroului Vamal Ploiesti a fost arestat]

Costea a declarat in fata instantei ca, in perioada octombrie 2010 - ianuarie 2011, a primit suma de 90.000 de lei, din care lui i-au revenit 30.000 de lei, restul impartindu-i intre vamesi si alte persoane, ca P.P.si P.S., bani care, dupa stiinta sa ajungeau la "presedintele S.B.".

Reprezentantii Sindicatului "Pro Lex" afirmau, ulterior, intr-un comunicat de sambata, ca Sorin Blejnar l-a numit in functia de director executiv al Directiei Judetene Vamale Ploiesti pe Cornel Costea, cu incǎlcarea statutului functionarilor publici, neindeplinind conditiile de promovare.

In ultima perioada presedintele ANAF a fost acuzat in repetate randuri atat de oameni politici din opozitie, dar si de unul din fostii angajatii din Vama ca el ar fi "regina" de pe tabla de sah a coruptiei din vami, acuzatii pe care le-a respins de fiecare data.

Citeste si:
Grevă japoneză în Ministerul Finanțelor, Vamă și ANAF. Angajații...
Grevă japoneză în Ministerul...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.