Tribunalul Bucuresti a emis in aceasta dimineata mandat de arestarea preventiva pentru 29 de zile pe numele lui Cornel Costea, acesta fiind acuzat de luare de mita.

Costea a atacat decizia cu recurs, iar cazul va fi judecat de Curtea de Apel Bucuresti. [Directorul Biroului Vamal Ploiesti, "saltat" de anchetatori].

Procurori din structura centrala a Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) si politisti din cadrul Politiei Romane au efectuat joi mai multe descinderi in Vama Ploiesti. In uma acestora, Directorul Biroului Vamal Ploiesti a fost ridicat de catre anchetatori si adus la DNA Bucuresti, potrivit MEDIAFAX.

Dupa ce a fost audiat, procurorii au emis pe numele acestuia ordonanta de retinere pentru 24 de ore.

Directorul Vamii Ploiesti, Cornel Costea, ocupa aceasta functie ca interimar din vara anului 2010, insa nu ca angajat al Autoritatii Nationale a Vamilor, ci detasat dintr-o structura a ANAF, sustine vicepresedintele UNPR Sorin Chivu. Cornel Costea o inlocuieste ca interimar pe Diana Severin, care a ocupat aceasta functie paana in luna august a anului trecut.

Directia Generala Anticoruptie si Directia Nationala Anticoruptie deruleaza cercetari cu privire la implicarea unor vamesi si politisti de frontiera in fapte de coruptie, De la inceputul lunii februarie au fost arestati 59 de angajati ai PTF Siret (Suceava), 93 de la vamile Naidas (Caras-Severin), Foeni si Moravita (Timis) si 32 de la Vama Albita (Vaslui).
,


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.