Directorul Biroului Vamal Ploiesti, Cornel Costea, a fost ridicat de catre anchetatori, pentru a fi adus la Bucuresti, in vederea anchetarii sale la DNA.

La cateva minute dupa ce seful Vamii Ploiesti, Cornel Costea, a iesit din sediul Biroului Vamal, impreuna cu anchetatorii, au parasit cladirea alte cateva persoane, unele avand plicuri in fomat A4, care contineau, cel mai probabil, documente.

Persoanele respective au urcat intr-o duba cu numar de Bucuresti, dupa care masina a demarat in tromba, cu girofarul pornit.

Potrivit unor surse din cadrul Vamii Ploiesti, procurorii anticoruptie au perchezitionat o masina marca Skoda Octavia, cu numar de Bucuresti, care ar apartine Biroului Vamal si ar fi utilizata de catre seful vamii, Cornel Costea.

Activitatea Vamii Ploiesti, unde au avut loc descinderi ale procurorilor din structura centrala a DNA si politistilor, continua in prezent in mod normal, informeaza MEDIAFAX.

  • Tir-uri suspecte in Vama Ploiesti

Aproape 30 de TIR-uri se aflau, joi la pranz, in parcarea situata in apropiere de Directia Judeteana de Accize si Operatiuni Vamale Prahova, soferii acestora asteptand sa se deruleze operatiunile de verificare a documentelor.

Soferii autovehiculelor, cei mai multi dintre ei cetateni straini, au declarat ca reprezentantii vamii nu le-au spus daca operatiunile de verificare a documentelor vor avea loc in cusrul zilei de joi sau vor fi nevoiti sa astepte pana vineri.

Printre cele 30 de TIR-uri sunt camioane din Romania, Turcia, Republica Moldova si Serbia.

La randul lor, comisionarii vamali spun ca activitatea Vamii Ploiesti nu a fost intrerupta.

Procurori din structura centrala a DNA si politisti din cadrul IGPR au facut, joi la pranz, mai multe descinderi in Vama Ploiesti, fiind vizati angajati ai Autoritatii Vamale acuzati de luare de mita.

Potrivit anchetatorilor, vor fi verificate toate firmele care fac activitati de import si export de legume si fructe, iar din birourile Autoritatii Nationale Vamale au fost ridicate acte si documente privind activitatea acestora.

Citeste si:
Grevă japoneză în Ministerul Finanțelor, Vamă și ANAF. Angajații...
Grevă japoneză în Ministerul...

Surse judiciare au afirmat ca sunt vizati angajati ai ANV care sunt acuzati de luare de mita.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.