Directia Nationala Anticoruptie a retinut 59 de persoare implicate in cazul de coruptie de la punctul de frontiera Siret, in care au fost arestati 15 politisti.

Procurorii anticoruptie au emis, joi seara, primele 15 ordonante de retinere in cazul politistilor si vamesilor de la Vama Siret, ridicati si audiati in cursul zilei de joi, 15 dintre invinuiti fiind dusi la Curtea de Apel Bucuresti, unde procurorii anticoruptie au cerut arestarea lor, solicitare fiind admisa.

Ulterior, alte 59 de persoane, politisti si vamesi, au fost retinute pentru fapte de coruptie si contrabanda
.

Acuzatiile in cazul acestora sunt de contrabanda cu tigari si luare de mita. Persoanele ridicate in urma descinderilor au fost duse initial la sediul Inspectoratului Judetean de Jandarmi Suceava, de unde au fost transportate spre Bucuresti, pentru audieri, relateaza MEDIAFAX.

Ministerul Administratiei si Internelor a informat ca actiunea de la Punctul de Trecere a Frontierei Siret face parte din planul MAI de securizare a frontierelor si de combatere a coruptiei in randul personalului si ca, in prezent, in zona este asigurata continuitatea formalitatilor de control.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.