Zeci de politisti si mascati, coordonati de ofiteri ai DGA si de procurori ai DNA, au descins, marti dimineata, in vamile Stamora Moravita (Timis) si Naidas (Caras - Severin), mai multi vamesi si politisti de frontiera fiind suspectati de luare de mita si inlesnire a traficului cu tigari din Serbia.

[UPDATE] Descinderile la punctul de trecere a frontierei Naidas din judetul Caras-Severin s-au incheiat, iar la ora transmiterii acestei stiri doua elicoptere MAI au aterizat in zona punctului vamal, cu acestea urmand sa fie adusi la Bucuresti aproximativ 20 de vamesi si politisti de frontiera.

La ora transmiterii acestei stiri, doua elicoptere MAI aterizasera in apropierea Vamii Naidas, cu acestea urmand sa fie adusi la Bucuresti, pentru a fi audiate la DNA, cel putin 20 de vamesi si politisti de frontiera suspectati de luare de mita si inlesnire a traficului de tigari din Serbia.

La ora transmiterii acestei stiri, punctul de trecere a frontierei Naidas, care a fost inchis, marti, la ora 6.00, in urma descinderilor fortelor de ordine, fusese redeschis.

Doua elicoptere ale MAI au aterizat, marti, in jurul orei 9.00, si in Vama Stamora Moravita, cu acestea urmand sa fie adusi la Bucuresti la audieri politisti de frontiera si vamesi din acest punct vamal suspectati de luare de mita si inlesnire a traficului de tigari din Serbia.

Peste o suta de persoane, vamesi, politisti, dar si presupusi traficanti de tigari, sunt vizate de descinderile care au avut loc, marti, dimineata, la punctele de trecere a frontierei Stamora-Moravita (Timis) si Naidas (Caras-Severin).

Potrivit unor surse judiciare, angajatii celor doua puncte de trecere ale frontierei au fost monitorizati mai multe luni, timp in care anchetatorii au strans probe legate de contrabanda de tigari netimbrate aduse din Serbia.

Conform surselor citate, la punctul de trecere al frontierei Stamora-Moravita, intr-un schimb se castigau aproximativ 5.000 de euro de la contrabandistii de tigari, banii fiind apoi impartiti intre angajati.


  • Peste 130 de descinderi au inceput, marti, de la ora 6.00, la locuintele si la locurile de munca ale unor vamesi si politisti de frontiera din zona de vest a tarii, intr-o ampla ancheta coordonata de DNA privind coruptia la frontiera.

Actiuni similare, la care participa aproximativ o mie de forte de ordine, au loc si in judetele Arges, Galati, Olt, Ilfov, Maramures, Suceava, Dolj, Giurgiu si Dambovita, precum si in Capitala, afirma surse judiciare.
Citeste si:
Grevă japoneză în Ministerul Finanțelor, Vamă și ANAF. Angajații...
Grevă japoneză în Ministerul...

Actiunea a inceput la ora 6.00, cand zeci de politisti si mascati, coordonati de ofiteri ai DGA si de procurori ai DNA, au descins in vamile Stamora Moravita, judetul Timis, si Naidas, judetul Caras - Severin, mai multi vamesi si politisti de frontiera fiind suspectati de luare de mita si inlesnire a traficului cu tigari din Serbia.

  • Vama Stamora Moravita, aflata la granita cu Serbia, a fost blocata, marti dimineata, in jurul orei 6.00, dupa ce doua autocare pline cu politisti si ofiteri ai Directiei Generale Anticoruptie (DGA), coordonati de procurori ai Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), au ajuns la punctul de trecere a frontierei.

Mai multe filtre au fost organizate de politisti si jandarmi pe drumul dintre Timisoara si Vama Stamora Mravita, iar descinderi au loc, la ora transmiterii acestei stiri, si la locuintele vamesilor si politistilor din municipiu.
Citeste si:
Isterie într-o comună din țară. Sătenii au crezut că sunt infectați...
Isterie într-o comună din...

In judetul Caras-Severin, zeci de mascati au descins la vama Naidas, a carei activitate a fost blocata, in timp ce pe drumurile din judet au fost organizate mai multe filtre.

Potrivit anchetatorilor, descinderi au loc si in Resita, la locuintele vamesilor si politistilor de frontiera vizati de anchetatori.

Intreaga actiune este coordonata de la Bucuresti, fiind similara celei de saptamana trecuta, de la Vama Siret, din judetul Suceava, in urma careia sunt cercetate penal 59 de persoane, intre care un comisar de politie de frontiera, lucratori de politie la Punctul de trecere a frontierei (PTF) Siret-Suceava si lucratori vamali din cadrul Biroului Vamal Siret.


Arestarea vamesilor de la Siret, in contextul evaluarilor Romaniei pentru Schengen, aminteste de actiuni similare, care au avut loc in 2006, la Otopeni si Ploiesti, in perioada premergatoare unui nou Raport al CE, dar care nici pana acum nu s-au finalizat din punct de vedere juridic.
Citeste si:
VIDEO Imagini virale în Timiș. Un bărbat și-a răcorit calul la...
VIDEO Imagini virale în...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.