Canicula din ultimele zile duce la gesturi mai puțin obișnuite.

Temperaturile extrem de ridicate din ultimele zile afectează și animalele, nu doar oamenii. Cu gândul de a-i face un bine calului său, un bărbat din Sannicolau Mare l-a dus la o spalatorie auto din oras și l-a spălat temeinic, sub privirile uimite ale șoferilor.

Cal spălat la spălătoria auto, în Timiș

Omul a dezlegat armăsarul de la caruta, a cumparat o fisă si a început să îl spele sub jetul de apă rece pe toate părțile, timp în care animalul a stat cuminte pe platforma dedicată mașinilor.

Imaginile s-au viralizat pe Facebook, multe persoane felicitându-l pe bărbat pentru că are grijă de calul său în vremuri atât de toride.

În ziua cu pricina, în Timișoara erau nu mai puțin de 37 de grade Celsius.

Cod roșu de caniculă în șase județe

Meteorologii au emis primul cod roșu de caniculă din această vară, pentru șase județe. Joi și vineri, temperaturile vor fi caniculare în județele Arad, Bihor, Satu Mare, Sălaj, Maramureș și Bistrița-Năsăud.

Potrivit ANM, joi (30 iunie) și vineri (01 iulie), în zonele joase din județele Arad, Bihor, Satu Mare, Sălaj, Maramureș și Bistrița-Năsăud se vor înregistra temperaturi maxime extreme, ce vor atinge și depăși recordurile absolute ale perioadei. Acestea se vor situa în jurul valorilor de 38...39 de grade în județele Arad, Bihor și Satu Mare, iar în Sălaj, Maramureș și Bistrița-Năsăud vor fi 36...37 de grade. Noaptea, temperaturile se vor menține ridicate și doar dimineața se vor înregistra valori în general de 20...24 de grade.

Meteorologii au emis și un cod galben valabil joi și vineri, care se referă la un val de căldură și disconfort termic ridicat. În intervalul menționat valul de căldură se va menține în toate regiunile, iar disconfortul termic va fi ridicat în zonele de câmpie și de podiș, unde indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În general temperaturile maxime vor fi cuprinse între 33 și 36 de grade, iar cele minime între 17 și 20 de grade. În același interval, un val de căldură persistent și disconfort termic accentuat se vor resimți în Banat, Transilvania și Moldova.

Citeste si:
Un preot din județul Timiș și soția lui s-au sinucis
Un preot din județul Timiș și...

Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Ultima actualizare: 30 Iunie 2022 - 11 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.