Verificarile declansate de procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) in cazul mai multor angajati de la vama Siret reprezinta o dovada clara si o garantie suplimentara a functionarii statului de drept, in contextul aderarii Romaniei la Spatiul Schengen, considera premierul Boc.

El a reitereat totodata faptul ca Romania este pregatita sa adere la Schengen, deoarece a indeplinit toate conditiile tehnice, dar ca pot aparea probleme daca regula UE, conform careia de aceste conditii tehnice nu trebuie legate alte elemente, nu este respectata, transmite MEDIAFAX.

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie efectueaza cercetari penale fata de 59 de persoane intre care un comisar de politie de frontiera, lucratori de politie la Punctul de trecere a frontierei (PTF) Siret-Suceava si lucratori vamali din cadrul Biroului Vamal Siret. Totodata, au fost retinuti 54 lucratori de politie la PTF Siret.

Citeste si: Coruptia de la Siret: DNA a retinut 59 de persoane

Aderarea Romaniei la Schengen, "dusa cu zaharelul"?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.