A fost isterie în comuna Marga din Caraș-Severin, după ce oamenii de aici au văzut trecând pe deasupra localității un aparat zburător care a lăsat în urmă un praf alb. Mulți au intrat la bănuieli, iar pe rețelele de socializare s-a răspândit zvonul că cineva vrea să îi infecteze voit cu COVID-19.  De fapt, praful era parafină, o substanță inofensivă utilizată de piloții acrobatici în timpul spectacolelor aeriene.  

Sătenii din comuna Marga au crezut că sunt infectați voit cu COVID-19

Apariția unui girocopter din care ieșea un praf alba i-a băgat în sperieți pe sătenii din comuna Marga. Pulberea care a rămas în urma aparatului de zbor a fost corelată imediat de localnici cu numărul tot mai mare de cazuri de COVID-19. Convinși că cineva vrea să-i îmbolnăvească intenționat, oamenii au urcat filmulețe pe Facebook și și-au avertizat semenii să fie vigilenți.

„Se poate întâmpla orice, te omoară, în casă dă un praf pe tine și cum ai ieșit din casă cum ești gata.”

„E destul de jenant că s-au îmbolnăvit apoi oamenii. Uite acum nepoțelul este bolnav este un pic răcit.”

„Eu l-am filmat că a dat cu praf din ăla.”

„Au dat și pe internet, au și pozat.”

În realitate, praful alb este inofensiv, explică pilotul girocopterului care a trecut prin dreptul comunei, potrivit Observator. El a spus că pulberea a ieșit accidental din aparatul de zbor.

Parafina folosită în show-urile aviatice nu este toxică, iar zborul pilotului a fost aprobat de autoritățile aeronautice și de controlorul de zbor al Aeroportului Caransebeș.

„Este ulei parafinat special pentru aviaţie. El se dă în show-uri de mitinguri aviatice, demonstratii aviatice. Dacă aş fi vrut să dau cu Covid sau as fi fost mână în mână cu Bill Gates sau cine cum îi spune pe Facebook...cel care dă cu aşa ceva nu dă ziua în amiaza mare”.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 27 Octombrie 2021 - 04 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.