Traditia a fost stabilita chiar de primul presedinte al Americii, George Washington. In 1759, politicianul s-a casatorit cu Martha Dandridge Custis, dar se pare ca mirele se gindea la adulter inca din fata altarului. Chiar in seara nuntii el i-a propus domnisoarei de onoare sa-i fie amanta. Tinara, pe nume Sally Fairfax, a refuzat, deoarece era cea mai buna prietena a miresei. Asta nu l-a impiedicat insa pe presedinte sa-si insele nevasta. La doar citiva ani dupa casatorie, liderul de la Casa Alba a avut o aventura cu o femeie pe nume Mary Gibbons.

Thomas Jefferson (presedinte intre 1801 si 1809) este cunoscut pentru lupta pe care a dus-o impotriva sclaviei. Istoricii spun insa ca demnitarul a avut motive personale sa se implice in acest razboi. Imediat dupa moartea sotiei sale, Jefferson a inceput o relatie intima cu Sally Hammings - o sclava negresa de doar 14 ani. Legatura dintre ei a durat 36 de ani, iar cei doi au avut impreuna mai multi copii.

James Grafield (a detinut functia de sef al statului in 1881) a avut o scurta aventura cu o tinara de 18 ani, reporter la „The New York Times“. El a pus capat acestei relatii dupa ce sotia sa a aflat si a amenintat cu divortul.

Grover Cleveland (1885-1889) a fost un presedinte-burlac, dar viziunile sale referitoare la valorile familiei au stirnit intotdeauna scandaluri. In 1870, el a recunoscut ca a trait cu o femeie fara a fi casatorit legal, iar amanta sa a adus pe lume un fiu, pe care l-a botezat Oscar Cleveland. In primii ani, presedintele si-a sprijinit financiar copilul si pe mama lui. Ulterior, insa, femeia s-a internat la un azil, iar baiatul a ajuns intr-un orfelinat.

Woodrow Wilson (1913-1921) a fost descris ca „un jucator priceput atit in pat, cit si pe scena politica“. A fost casatorit de doua ori si si-a inselat ambele neveste. El a avut o legatura de lunga durata cu Mary Hulbert Peck, care era, la rindul ei, maritata. Mary a divortat de sotul ei pentru a putea fi cu Wilson. Presedintele a parasit-o insa dupa ce sotia lui l-a amenintat ca divorteaza.

Warren Harding (presedinte in perioada 1921-1923) a avut o legatura extraconjugala de 15 ani cu Carrie Philips, sotia celui mai bun prieten al sau. Cind femeia a amenintat ca va face totul public, liderul de la Washington a platit-o ca sa taca. I-a cumparat un Cadillac si a trimis-o intr-o calatorie in jurul lumii. Harding a inceput apoi o relatie cu Nan Britton, o femeie cu 30 de ani mai tinara decit el. Apropiatii cuplului spuneau ca cei doi obisnuiau sa se intilneasca pe furis in Biroul Oval pentru... „una scurta“. De citeva ori, agentii secreti au fost nevoiti sa o opreasca pe sotia lui Harding la usa si sa o tina de vorba pentru a-i da timp amantei sa dispara.