Acum, cind marea trancaneala guverneaza lumea, arta nonverbala este o adevarata mana cereasca. Dansul vorbeste fara cuvinte, muzica te apropie de ingeri intr-un limbaj universal (absent din dictionare), iar pictura iti spune tot ce are de spus prin forma si culoare.
Spectacolul "Block Bach", montat la Odeon de coregrafii Razvan Mazilu si Amir Kolben, incepe din foaier, cu expozitia de pictura a grecului Dionisis Christofilogiannis, dedicata balerinului Razvan Mazilu. Urmas contemporan al lui Degas, pictorul grec transpune miscarea in tuse vibratile, aducind un omagiu binemeritat unuia dintre cei mai mari dansatori ai nostri. Ca e asa, o dovedeste cu prisosinta si spectacolul "Block Bach" pe care Mazilu l-a pus in scena impreuna cu Amir Kolben, reputatul sau confrate israelian. In esenta, ni se propune o poveste de dragoste. Un tinar romantic (Razvan Mazilu) locuieste in acelasi bloc cu o femeie obsedata de trecerea timpului (Coca Bloos), un baiat de cartier (CRBL) si o frumoasa fata in rochie rosie (Monica Petrica). Blocul de culoarea sobolanului pare o hardughie inerta si rece dar, pe masura ce lucrurile evolueaza, vedem ca prinde viata prin viata celor care il locuiesc. Tinarul se indragosteste de fata, cei doi se zbat, se tirasc si leviteaza ca, pina la urma, totul sa se termine ca in viata: fata il paraseste pe iubitul ei, indreptindu-si atentia in alta directie. CRBL, sufletul dansatorilor de la Simplu, se integreaza intr-o armonie deplina stilului specific dansului contemporan, aducind personajului sau o admirabila vigoare.

Monica Petrica, cu gratia-i binecunoscuta, creeaza un personaj pasional si frivol, in contrast cu "vecina" intruchipata de Coca Bloos: o femeie care se uita mereu la ceas, de parca ar astepta pe cineva, dar, cum nu vine nimeni, devine un apendice al posetei sale, care ii este arma, stapina si depozit, in acelasi timp. Un moment de mare haz este acela in care ni se dezvaluie continutul posetei. Toata povestea se deruleaza pe muzica lui Bach, avind ca unic decor niste scari si, pe fundal, imaginea blocului ce pare nelocuit, la inceput, pentru ca, apoi, sa traiasca intens prin ferestrele ce se lumineaza si se intuneca innebunite. Un spectacol remarcabil, in interpretarea unor artisti de mare clasa.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.