Chiar daca nu a vorbit pana la varsta de 2 ani din cauza unei insuficiente respiratorii din nastere, celebritatea si-a castigat-o cu vocea ragusita si baietoasa, de care in copilarie era complexata.

Dupa o cariera de succes la radio, Liana Stanciu a poposit la B1TV, dupa cateva schimbari de directie de la o televiziune la alta. La "gara" din Calea Victoriei, ea incearca sa prinda nu numai "Trenul Vietii" dar si pe acela al consacrarii. "Cei 4 ani petrecuti la Antena 1 au fost o rampa de lansare si nu regret nimic, deci nici decizia de a pleca la B 1. Acolo as fi fost o rezerva permanenta. Aici sunt titular". Chiar daca nu intotdeauna sansa i-a zambit, ea a invatat sa nu ia lucrurile in tragic si spune - amuzata - ca "fara umor, am fi o tara de Cristiani Tudor Popescu".

Radioul i-a deschis usa catre televiziune. Daca nu era omul cunoscut de la radio, probabil ca nu ar fi chemat-o nimeni sa faca ceva. Asa ca, e clar, ceea ce facea ea pe post a avut o oarecare rezonanta in mintea realizatorilor de programe TV. "«Trenul vietii» a iesit intr-o zi, a fost inventat intr-un moment de panica. Imi place mult emisiunea si merge mai bine decat alte lucruri pe care le-am planuit indelung, care, cateodata, nu au fost asa cum speram. De aia nu am incredere in chestiunile pe care le programez".

Liana Stanciu recunoaste ca emisiunea are si dezavantaje, cum ar fi faptul ca se filmeaza foarte departe de oras si invitatilor le este foarte greu sa ajunga la timp, mai ales pe vreme proasta. Ninsoarea este chiar un cosmar.

In ceea ce priveste audienta, aceasta este garantata. "Nu sunt genul de moderator care sa instige la scandal cu orice pret. Daca oamenii nu au nimic de impartit, nu o sa ii fac eu sa se certe. Poti face audienta si daca cineva iti face confesiuni, nu doar daca se cearta. S-a demonstrat ca nu numai scandalul vinde. Suntem un popor de oameni sensibili. Uite cat de bine au prins telenovelele", marturiseste Liana.

"«Trenul vietii» este un program pe care eu il consider interesant, pentru ca a adus o multime de subiecte considerate pana atunci tabu: adulterul, dependenta de droguri, violenta in familie, alcoolismul etc. E o emisiune pentru care ma pregatesc temeinic, editie de editie. Sunt bucuroasa pentru ca vad ca, cel putin pana acum, emisiunea a prins".

«La televiziune, cel putin in ultima vreme, nu mai e important ce spui»

"Este o mare diferenta intre radio si televiziune", spune Liana. "La radio poti sa vii si-n blugi, si-n tricoul cu care speli masina. Important e ceea ce spui, nu cum arati. La televiziune, cel putin in ultima vreme, nu mai e important ce spui. Aici primeaza aspectul exterior. Nu vreau sa fiu rea, dar trebuie sa spun ca sunt foarte multe domnisoare si chiar domni care arata foarte bine, nefiind insa munti de cultura sau neavand o spontaneitate iesita din comun. De la sublim la ridicol nu e decat un pas", adauga prezentatoarea.

"Parerea mea este ca cel mai mare handicap al generatiei din care fac si eu parte este lipsa educatiei sau educatia dupa ureche, ceea ce nu-i totuna cu a fi autodidact. Si ma mai deranjeaza lipsa de personalitate, nevoia de a copia".

«Atunci cand ai un bulgare de dragoste in casa, nu mai conteaza multe lucruri care altadata pareau vitale» Liana Stanciu are multe amintiri frumoase, a calatorit prin lume, insa nici un loc pe care l-a vizitat nu a impresionat-o asa de tare ca momentul nasterii fetitei sale. Aceasta este cea mai frumoasa amintire a sa: "Cel mai frumos moment a fost cand m-am trezit din anestezie si am vazut zambetul inconfundabil al copilului meu care cauta sanul", isi aminteste cu emotie Liana.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.