Interpretii Paula Seling, Andreea Banica si Ovi, impreuna cu actorul Marius Rizea ii vor interpreta pe cei patru membri ai trupei ABBA si vor prezenta Eurovision Romania.

"Varianta romaneasca" a celebrei trupe ABBA prezinta anul acesta selectia nationala Eurovision. Astfel, interpretii Paula Seling, Andreea Banica si Ovi, impreuna cu actorul Marius Rizea vor fi Anni Frid, Agnetha, Björn si Benny, cei patru membri ABBA, pentru a prezenta spectacolele din 23 si 24 februarie (semifinalele), precum si finala din 9 martie a concursului Eurovision.

"Finala europeana a concursului Eurovision are loc in Suedia anul acesta, iar noi ne-am gandit sa aducem o bucata de Suedia la noi acasa. Si cine reprezinta mai bine tara organizatoare a concursului decat ABBA, trupa care a castigat, de altfel si Eurovisionul... Ne dorim sa facem din selectia nationala un spectacol cat mai apropiat de atmosfera si calitatea celor suedeze. Este modul nostru de a va pregati pentru finala de la Malmö din luna mai, unde, cu siguranta, va fi un show cu adevarat uluitor", declara Dan Manoliu, manager de proiect al competitiei.

Numarul total al pieselor inscrise in acest an pentru selectia nationala Eurovision 2013 a ajuns la 148. Pana duminica, 3 februarie, 135 de piese au fost inscrise in cursa pentru desemnarea reprezentantului Romaniei la concursul Eurovision 2013, celelalte 13 piese fiind expediate prin posta la sediul TVR si avand data de expediere inclusiv ziua de 3 februarie, scrie MEDIAFAX.

Potrivit comunicatului, anul acesta, selectia nationala Eurovision a starnit mare interes si in afara Romaniei. Interpreti si compozitori din Marea Britanie, Turcia, Israel, Suedia si Franta au inscris melodii pentru concursul din Romania. Lora, Robert Turcescu si trupa, Luminita Anghel, Elena Carstea, Electric Fence, Cezar Ouatu, Daniel Robu, Liviu Mititelu, Alin Vaduva se numara printre cei care ar putea fi vazuti pe scena concursului, daca piesele lor vor trece de proba preliminara.

Citeste si:
S-au împlinit 20 de ani de la moartea mamei Andreei Bănică....
S-au împlinit 20 de ani de la...

La Iasi au avut loc miercuri primele auditii ale melodiilor inscrise acolo pentru concursul Eurovision. Juriul preselectiilor (format din compozitorii: Andrei Tudor, Eduard Circota, Mihai Ogasanu, carora li se alatura Liana Elekes si Dan Manoliu din partea TVR) se va deplasa apoi la Cluj (8 februarie), Timisoara (10 februarie), Craiova (12 februarie) si Bucuresti (13, 14 februarie), pentru a asculta live interpretii care s-au inscris in competitie.

TVR va dedica si anul acesta doua zile semifinalelor (23 si 24 februarie), la fiecare dintre acestea urmand sa participe cate 12-14 melodii. Cele mai bune sase din fiecare semifinala, alese de juriul de specialitate, dar si prin voturile telespectatorilor, vor intra in faza finala. Ponderea televotului este de 50%, la fel ca in cazul votului juriului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.