Inscrierile la premiile Gopo, eveniment care recompenseaza realizarile cinematografiei autohtone, ce va avea loc pe 25 martie, in Bucuresti, au inceput si se vor incheia pe 4 februarie.

"Organizatorii au decis ca in acest an sa renunte la sprijinul financiar acordat de Centrul National al Cinematografiei (CNC) la ultima sesiune de finantare pentru actiuni si manifestari cinematografice. In contextul unei cinematografii tot mai sarace, lipsita de orice strategie sau viziune de dezvoltare in viitor, organizatorii considera ca premiile Gopo, un eveniment dedicat valorilor filmului romanesc, nu trebuie sa se mai asocieze cu CNC, institutie care trebuie reformata din temelii pentru a asigura o altfel de prezenta si vizibilitate a filmului romanesc pe plan local si international", se arata in comunicat, potrivit MEDIAFAX.

Inscrierile pentru cea de-a saptea editie vor avea loc in perioada 24 ianuarie - 4 februarie.
Eligibile pentru a fi jurizate si nominalizate la premiile Gopo 2013 sunt scurtmetrajele si lungmetrajele de fictiune, precum si documentarele, productii romanesti sau coproductii cu participare majoritar romaneasca, care au avut premiera in festivaluri, pe marile si micile ecrane din Romania in perioada 1 ianuarie - 31 decembrie 2012.

Conform regulamentului premiilor Gopo, toate filmele de lungmetraj eligibile (care au beneficiat de cel putin o saptamana de distributie in cinematografe) vor fi luate in considerare de juriul de preselectie. Organizatorii vor solicita producatorilor completarea unei fise tehnice pentru a asigura acuratetea informatiilor vehiculate in procesul de jurizare si nominalizare. In cazul filmelor eligibile exclusiv la categoriile "cel mai bun scurtmetraj", respectiv "cel mai bun film documentar", inscrierea filmului de catre producatori este obligatorie, pentru ca acestea sa fie luate in calcul de juriul care va decide nominalizarile. Cate o copie a unui DVD screener pentru fiecare film inscris va fi trimisa prin posta sau curier, in plic inchis, cu mentiunea "Preselectie premiile Gopo", pe adresa Asociatiei pentru Promovarea Filmului Romanesc (APFR) - Str. Popa Soare nr. 52, sector 2, Bucuresti, in atentia Roxanei Elekes (coordonator de productie al premiilor Gopo).

Citeste si:
Detalii mai puțin știute despre soția lui Nosfe. Cei doi s-au...
Detalii mai puțin știute...

Producatorii si realizatorii de film din Romania sunt invitati sa completeze fisa tehnica disponibila pe site-ul oficial www.premiilegopo.ro si sa o trimita in format electronic pe adresa roxana.elekes@premiilegopo.ro.

Nominalizarile la toate categoriile vor fi stabilite de un juriu de preselectie alcatuit in acest an din 11 profesionisti ai domeniului: regizorul Marian Crisan, actrita Ana Ularu, producatoarea Velvet Moraru, directorul de imagine Alexandru Sterian, scenografa Viorica Petrovici si criticii de film Eugenia Voda, Cristian Tudor Popescu, Cristi Luca, Alin Ludu Dumbrava, Cristi Marculescu, Anca Gradinariu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.