Weekendul Comediei Scurte - o serie de proiectii organizata in cadrul programului ShortsUP, care include scurtmetraje amuzante ce au fost prezentate si premiate la festivaluri din intreaga lume - va avea loc la sfarsitul lunii.

Astfel, in ultimul weekend din ianuarie, ShortsUP sarbatoreste umorul de esenta tare prin doua seri consecutive dedicate comediilor scurte si bune. Dozele mici si energizante de comedie promit sa-i scoata pe bucuresteni din apatia de inceput de an si sa functioneze ca cea mai sigura terapie -aceea prin ras.

Weekendul Comediei Scurte are loc pe 26 si 27 ianuarie, la Cinema Scala, si cuprinde o selectie de patru ore cu unele dintre cele mai amuzante scurtmetraje ale ultimilor ani, provenite din toate colturile lumii si premiate la festivaluri precum Palm Springs ShortFest, Chicago International Film Festival, LA ShortFest. Timp de doua seri, un cinematograf-simbol al Bucurestiului va fi invadat de atmosfera animata de umor vechi si nou. Comedia clasica va prinde viata si in afara ecranului de la Scala, inainte si in pauza dintre filme, provocandu-i pe devoratorii de umor cu gaguri live si personaje cult din istoria comicului, scrie MEDIAFAX.

In prima seara a Weekendului Comediei Scurte, publicul va face cunostinta cu "Dik" (regia: Christopher Stollery, Australia, 2011), un scurtmetraj cu umor acid, care a castigat, printre altele, premiul publicului la Palm Springs ShortFest, cel mai mare festival nord-american de film scurt, premiul pentru cea mai buna comedie la Rhode Island International Film Festival si doua premii la Aspen ShortFest. "Dik" spune povestea unui tata ingrijorat de descoperirea unui detaliu stanjenitor din viata baietelului sau de 8 ani. Cand iei lucrurile prea in serios, trebuie sa stii unde sa te opresti, mai ales daca la mijloc este o casnicie aproape perfecta.

"Happy ending si nu prea" (regia: Josh Lawson, Australia, 2010) darama mitul iubirii vesnice in care el si ea traiesc fericiti pana la adanci batraneti, pe fundalul muzicii de vioara. Ce se intampla dupa ce s-a incheiat genericul filmului? Cine acopera costul zborului pierdut in numele dragostei, cine plateste taxiul pana acasa si mai ales… cine cedeaza la prima cearta?

Citeste si:
Poftă de comedie: avanpremiera „Bucătarii”
Poftă de comedie:...

Portia de bizar si tragicomic vine de la regizorul islandez Tómas Jóhannesson, autorul scurtmetrajului "In Garaj" (Islanda, 2011). Oli si Keli sunt doi frati cu pasiuni ciudate si o spalatorie auto improvizata intr-un garaj. In ziua in care masina de colectie a unui client razboinic este distrusa intr-un accident pueril, viata lor devine o cursa contratimp cu urmari neasteptate.

Scurtmetrajele vor fi proiectate pe 26 ianuarie, respectiv 27 ianuarie, de la ora 20.00. Biletele pot fi cumparate in avans prin MyTicket sau Eventim, la pretul de 20 de lei pentru o seara sau 35 de lei pentru ambele seri. La biletele sau abonamentele cumparate in avans, spectatorii isi pot alege locurile in sala. Biletele pot fi achizitionate si de la Cinema Scala, inainte de proiectii, la pretul de 20 de lei pe seara.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.