Lungmetrajele de animatie "Brave", "Frankenweenie" si "Wreck-It Ralph" au primit cele mai multe nominalizari - 10 - la Annie Awards, distinctii care recompenseaza cele mai bune productii animate de cinema si televiziune si care indica, de obicei, castigatorul premiului Oscar pentru animatie.

Reprezentantii Societatii Internationale de Film Animat (ASIFA-Hollywood) au ales opt lungmetraje de animatie, dintre care trei realizate de Disney si Pixar, care vor concura pentru trofeul principal (cel mai bun film de animatie al anului) decernat cu ocazia celei de-a 40-a gale Annie Awards, informeaza MEDIAFAX.

Peliculele nominalizate sunt "Brave" (Pixar), "Frankenweenie" (Disney), "Wreck-It Ralph" (Disney), "Hotel Transylvania" (Sony), "ParaNorman" (Focus Features), "Rise of the Guardians" (DreamWorks), "The Pirates! Band of Misfits" (Aardman) si "The Rabbi's Cat" (GKids).

"Dragons: Riders of Berk" conduce in topul productiilor animate pentru televiziune care au primit cele mai multe nominalizari - 10.

Studiourile Disney au primit in total 33 de nominalizari, Pixar se mandreste cu 10 nominalizari iar DWA si Nickelodeon au primit cate 26 de nominalizari.

Castigatorul de la Annie Awards nu este intotdeauna recompensat cu Oscarul pentru cel mai bun film de animatie. Cele doua jurii au ales acelasi invingator din 2001 pana in 2006, cand "Happy Feet" a castigat premiul Oscar, dupa ce "Cars" se impusese la Annie Awards. De atunci insa, pelicula care a triumfat la Annie Awards a castigat de obicei si premiul Oscar, la fel ca in 2012, cand ambele trofee au fost castigate de animatia "Rango".

In schimb, in 2011, premiul Annie a revenit peliculei "Cum sa iti dresezi dragonul", in timp ce premiul Oscar a fost castigat de "Povestea jucariilor 3/ Toy Story 3".

In domeniul productiilor de televiziune, printre nominalizati se regasesc episoade din serialele "Adventure Time", "Dragons: Riders of Berk", "Penguins of Madagascar", "SpongeBob SquarePants", "Fairly Odd Parents" si "The Legend of Korra", la categoria "cea mai buna productie animata TV pentru copii". Episoade din productiile "Archer", "Bob's Burgers", "Motorcity", "MAD", "Robot Chicken" si "South Park" au fost nominalizate la categoria "cea mai buna productie TV animata cu audienta generala".

Citeste si:
Will Smith a demisionat de la Academia Oscarurilor, după ce l-a...
Will Smith a demisionat de la...

La gala din 2013 vor fi acordate si cateva premii speciale. Astfel, cineastii Oscar Grillo, Terry Gilliam si Mark Henn vor fi recompensati cu Winsor McCay Award, un trofeu care le va fi acordat pentru intreaga cariera. Howard Green va primi June Foray Award pentru contributia deosebita adusa industriei cinematografice de animatie, iar Ub Iwerks Award - un premiu pentru merite tehnice deosebite - va reveni companiei Toon Boom Animation Pipeline.

Cea de-a 40-a gala Annie Awards va avea loc pe 2 februarie, la Los Angeles.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.