Filmul "Dupa dealuri", propunerea Romaniei pentru premiile Oscar, intra in cinematografele din Romania pe 26 octombrie

Traseul lungmetrajului regizat de Cristian Mungiu cuprinde peste 40 de orase, unele dintre ele fara sali de cinema, informeaza distribuitorul Voodoo Films, via MEDIAFAX.

Filmul "Dupa dealuri" va avea premiera de gala la Cinema Patria din Bucuresti pe 25 octombrie, de la 20.00, in prezenta regizorului, a actorilor si a echipei.

In paralel, de la ora 19.00, va rula si la Cinema Studio, in inchiderea evenimentului Les Films de Cannes à Bucarest. De la ora 18.00, in avanpremiera, filmul poate fi vazut si la Cinema City din AFI Cotroceni. Regizorul, actritele Cosmina Stratan si Cristina Flutur si actorul Valeriu Andriuta vor prezenta filmul pentru public.

In prima saptamana, filmul scris si regizat de Cristian Mungiu si inspirat de romanele non-fictionale ale Tatianei Niculescu Bran va putea fi vazut si de spectatorii din Timisoara, Arad, Craiova, Constanta, Bacau, Pitesti, Ploiesti, Targu Mures, Brasov, Braila si Tulcea.

In luna noiembrie, pelicula va putea fi vizionata si la Sibiu, Piatra Neamt, Oradea, Deva, Botosani, Alba Iulia, Bistrita, Ramnicu Valcea si in alte localitati.

Filmul va ajunge si in orase care nu mai dispun de cinematograf, precum Calarasi, Alexandria, Slobozia, Miercurea Ciuc si Lugoj, iar proiectiile vor fi organizate in case de cultura, teatre si alte spatii pentru spectacole.

Detalii despre orasele si salile unde ruleaza "Dupa dealuri" vor putea fi gasite in permanenta pe site-ul filmului, www.dupadealuri.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.