Lungmetrajul "Dupa dealuri", de Cristian Mungiu, a fost inclus printre cele 71 de pelicule considerate eligibile pentru o nominalizare la premiul Oscar pentru film strain.

Lista de filme eligibile pentru categoria "Film strain" a fost anuntata luni seara. Academia de film americana va face o prima selectie din cele 71 de lungmetraje, din care ulterior vor fi alese cele cinci nominalizari, care vor fi anuntate pe 10 ianuarie 2013, alaturi de celelalte categorii de premii Oscar.

Gala de decernare a premiilor Oscar va avea loc pe 24 februarie, la Dolby Theater (fostul Kodak Theater) din Hollywood, scrie MEDIAFAX.

Premiat pentru scenariu si pentru interpretare - un dublu trofeu, acordat actritelor Cosmina Stratan si Cristina Flutur - la Festivalul de la Cannes, filmul "Dupa dealuri" este scris si regizat de Mungiu si inspirat de romanele non-fictionale ale Tatianei Niculescu Bran.

Aceasta este pentru a doua oara cand Mungiu intra in cursa pentru premiile Academiei americane, dupa ce, in 2007, filmul "4 luni, 3 saptamani si 2 zile", premiat cu Palme d'Or la Cannes, a reprezentat propunerea Romaniei la Oscar. Insa atunci Mungiu nu a reusit sa obtina o nominalizare la premiul Oscar. In schimb, filmul a primit nominalizari la premiile Globul de Aur si César.

Potrivit presei de specialitate de la Hollywood, cei doi mari favoriti la premiul Oscar pentru film strain din 2013 sunt "Intouchables" (Franta) si "Amour" (Germania).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.