Pianista Mihaela Ursuleasa, in varsta de 33 de ani, a fost gasita moarta in apartamentul sau din Viena.

Mihaela Ursuleasa trebuia sa sustina doua concerte la Bucuresti cu Orchestra Nationala de Tineret care au fost anulate din cauza starii de sanatate a artistei.

O declaratie completa urmeaza sa fie publicata in scurt timp.

Vestea mortii pianistei s-a raspandit joi pe Facebook, anuntul initial fiind facut de Paavo Jarvi, un colaborator al artistei, potrivit MEDIAFAX.

Nascuta la Brasov, in 1978, Mihaela Ursuleasa a studiat opt ani la Conservatorul din Viena pe care l-a absolvit cu Magna cum Laudae.

Fiica unui lautar de etnie roma, Mihaela Ursuleasa a fost un talent precoce. La varsta de cinci ani aceasta a inceput sa cante la pian, descifrand partiturile cu ajutorul tatalui sau.

La varsta de 13 ani, artista a primit o bursa de studii la Viena oferita de celebrul dirijor Claudio Abbado dupa ce aceasta castigase locul al doilea la un concurs de pian din Senigallia..

In 1999 a castigat marele premiu la una dintre cele mai prestigioase competitii internationale "Clara Haskil" in Elvetia. Stabilita la Viena, Mihaela Ursuleasa era mama unei fetite, Stefania.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.