Iurie Darie a fost internat la Spitalul "Bagdasar-Arseni" in cursul noptii de sambata spre duminica.

Actorul a fost transferat, sambata seara, la Spitalul de Urgenta "Bagdasar-Arseni", unde in 21 mai actorul a fost operat pentru eliminarea lichidului de la creier.

Iurie Darie a acuzat dureri in piept si probleme de respiratie. Potrivit medicilor, actorul a suferit o complicatie post-operatorie, acumuland in continuare lichid la creier, relateaza MEDIAFAX.

La solicitarea presei, purtatorul de cuvant al spitalului, dr. Florian Bica, a declarat ca starea actorului este grava dupa ce a suferit accidentul vascular cerebral, pacientului fiind-i pus un dren exterior pentru eliminarea lichidului de la creier.

Iurie Darie are o cariera remarcabila, ce cuprinde roluri in peste 40 de productii cinematografice.

Dupa ce a debutat in cinematografie, in 1953, in "Nepotii gornistului" - in regia lui Dinu Negreanu, avandu-i alaturi pe Marga Barbu si pe Liviu Ciulei -, Iurie Darie a jucat in filme precum "S-a furat o bomba" (1961), "Dragoste la zero grade" (1964), "Atunci i-am condamnat pe toti la moarte" (1971), "Fratii Jderi" (1974), "Ringul" (1983), "In fiecare zi mi-e dor de tine" (1987), "Zambet de soare" (1987), "Oglinda" (1993), "Punctul zero" (1996), "Triunghiul mortii" (1999).

De asemenea, in teatru, actorul a cucerit audienta prin roluri memorabile in piese precum "Troilus si Cressida", "Umbra" si "Palaria". Anul acesta, in luna martie, Iurie Darie a primit premiul Gopo pentru intreaga cariera.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.