Actorul Iurie Darie a fost operat, la Spitalul "Bagdasar-Arseni" din Capitala, pentru a-i scoate lichidul acumulat in zona creierului.

"Interventia a durat o ora, iar acum pacientul se afla in stare stabila", a declarat un cadru medical imediat dupa interventie, potrivit gandul.info.

"Operatia a decurs in conditii bune, i s-a montat un drenaj in scopul de a-i scoate lichidul acumulat", a precizat medicul de la Bagdasar-Arseni. El a mai spus ca neurochirurgii sunt cei care vor stabili timpul necesar recuperarii actorului.

Interventia chirurgiala trebuia sa aiba loc in 16 mai, insa atunci a fost amanata din cauza unei infectii urinare care trebuia tratata inainte de operatie.

Actorul Iurie Darie, in varsta de 83 de ani, a fost adus in 10 mai la Spitalul de Urgenta "Bagdasar-Arseni" din Capitala.

Iurie Darie are o cariera remarcabila, ce cuprinde roluri in peste 40 de productii cinematografice. Dupa ce a debutat in cinematografie, in 1953, in "Nepotii gornistului" - in regia lui Dinu Negreanu, avandu-i alaturi pe Marga Barbu si pe Liviu Ciulei -, Iurie Darie a jucat in filme precum "S-a furat o bomba" (1961), "Dragoste la zero grade" (1964), "Atunci i-am condamnat pe toti la moarte" (1971), "Fratii Jderi" (1974), "Ringul" (1983), "In fiecare zi mi-e dor de tine" (1987), "Zambet de soare" (1987), "Oglinda" (1993), "Punctul zero" (1996), "Triunghiul mortii" (1999).

Anul acesta, in martie, Iurie Darie a primit premiul Gopo pentru intreaga cariera.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.