Care a fost cea mai buna piesa de teatru romaneasca de anul trecut? Dar cel mai bun actor? Afla citind lista castigatorilor premiilor UNITER.

"Ultima zi a tineretii", in regia lui Yuri Kordonsky, de la Teatrul "Radu Stanca" din Sibiu, a primit, luni seara, premiul UNITER pentru cel mai bun spectacol, in timp ce trofeul pentru regie i-a revenit lui László Bocsárdi, pentru "Caligula", de la Teatrul National "Marin Sorescu" din Craiova.

Cea de-a XX-a Gala a premiilor UNITER a avut loc luni seara la Teatrul Odeon din Capitala, relateaza MEDIAFAX.

Marina Constantinescu a vorbit despre Alexandru Tocilescu, caruia i-a fost acordat premiul de excelenta (in memoriam), in timp ce Victor Rebengiuc a evocat personalitatea lui Liviu Ciulei, caruia i-a fost dedicat un moment special in cadrul galei.

Juriul care a desemnat castigatorii in acest an a fost format din scenograful Puiu Antemir, actrita Rodica Negrea si criticii Ion Cazaban, Mircea Morariu si Ludmila Patlanjoglu.

Prezentam in continuare lista premiilor UNITER 2012:
Premiul pentru cel mai bun spectacol: "Ultima zi a tineretii", dupa Tadeusz Konwicki, regia Yuri Kordonsky (Teatrul National "Radu Stanca", Sibiu)
Premiul pentru cea mai buna regie: László Bocsárdi, pentru "Caligula", la Teatrul National "Marin Sorescu" din Craiova
Premiul pentru cel mai bun actor in rol principal: Sorin Leoveanu, pentru rolul titular din spectacolul "Caligula" la Teatrul National "Marin Sorescu" din Craiova
Premiul pentru cea mai buna actrita in rol principal: Mariana Mihut, pentru rolul bunicii din spectacolul "Ingropati-ma pe dupa plinta", la Teatrul Bulandra din Bucuresti
Premiul pentru cel mai bun actor in rol secundar: Cornel Scripcaru, pentru rolul Pavel Kirillici Lebedev, din spectacolul "Ivanov", de la Teatrul Bulandra, Bucuresti.
Premiul pentru cea mai buna actrita in rol secundar: Ana Ioana Macaria, pentru rolul Nastenka, din spectacolul "Insemnarile unui necunoscut", la Teatrul Bulandra din Bucuresti.
Premiul pentru cea mai buna scenografie: Nikola Toromanov, pentru scenografia spectacolului "Vizita batranei doamne", la Teatrul National Bucuresti.
Premiul pentru cel mai bun spectacol de teatru radiofonic: "Shylock", de Gareth Armstrong, regia artistica Razvan Popa, o productie a Societatii Romane de Radiodifuziune
Premiul pentru cel mai bun debut: Raluca Vermesan, pentru rolul Helen din spectacolul "XXL", la Teatrul Act din Bucuresti
Premiul pentru cea mai buna piesa romaneasca a anului 2011: "Ultimul pact", de Oana Maria Cajal

Citeste si:
Probleme pentru Oana Moșneagu și Vlad Gherman, înainte de nuntă! Ce...
Probleme pentru Oana Moșneagu...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.