Lungmetrajul mut "The Artist" a primit, sambata seara, patru trofee, printre care cel pentru cel mai bun film, la Independent Spirit Awards 2012, distinctii acordate realizatorilor de productii independente, care nu lucreaza cu marile studiouri de la Hollywood.

Lungmetrajul alb-negru "The Artist", un omagiu adus filmelor mute hollywoodiene, a fost nominalizat la cinci categorii la editia din 2012 a premiilor Independent Spirit, ceremonie care a avut loc sambata seara, la Los Angeles, cu o zi inainte de decernarea premiilor Oscar.

"The Artist" a primit premiile Independent Spirit pentru cel mai bun film, cel mai bun regizor (Michel Hazanavicius), cel mai bun actor in rol principal (Jean Dujardin) si cea mai buna imagine (Guillame Schiffman). "The Artist" spune povestea lui George Valentin (Jean Dujardin), star al filmului mut, care a cazut in uitare odata cu aparitia sonorului, spre deosebire de tanara actrita Peppy Miller (Bérénice Bejo), una dintre admiratoarele sale.

Tot sambata seara, la gala Independent Spirit Awards, filmul "Descendentii/ The Descendants", de Alexander Payne, creditat de specialisti cu mari sanse in cursa pentru Oscaruri, a primit premiile cinematografiei independente pentru cel mai bun scenariu (Alexander Payne, Nat Faxon si Jim Rash) si cea mai buna actrita in rol secundar (Shailene Woodley). Filmul, a carui actiune se desfasoara in Hawaii, spune povestea unui barbat care incearca sa se apropie sufleteste de fiicele sale, in timp ce sotia lui este in coma, in urma unui accident.

De asemenea, veteranul Christopher Plummer a primit premiul pentru cel mai bun rol secundar masculin, cel din "Beginners", iar Michelle Williams a castigat premiul Independent Spirit pentru interpretarea lui Marilyn Monroe in "My Week with Marilyn".

Lungmetrajul "Margin Call", de J.C. Chandor, a castigat doua trofee Independent Spirit, pentru cel mai bun film de debut si premiul Robert Altman, in timp ce drama "50/50" a primit premiul pentru cel mai bun scenariu de debut.

Drama iraniana "A Separation" a primit premiul pentru cel mai bun film international, iar "The Interrupters" a fost desemnat cel mai bun documentar.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.