Revista de film Chicago Reader a desemnat filmul romanesc Aurora pentru titlul de "cel mai bun film al anului 2011.

Criticul de film Ben Sachs, jurnalist pentru Chicago Reader, si-a completat recent topul celor mai bune 20 de filme pe care le-a vazut in 2011. Pe primul loc a clasat opera lui Cristi Puiu, Aurora.

Aurora reprezinta o poveste de suspans si astfel o schimbare de stil pentru Cristi Puiu, cunoscut publicului larg pentru drama Moartea domnului Lazarescu. Mai mult, regizorul si-a asumat si sarcina interpretarii personajului principal al povestii.

Iata ce are de spus Ben Sachs despre filmul care l-a impresionat intr-atat:

"Este o capodopera formalista si un film relevant in acelasi timp. In epoca Internetului tindem sa confundam informatia cu intelepciunea, prin acumularea de date fara a le trece printr-un sistem etic. Puiu transforma aceasta criza in baza filmului Aurora, satureaza publicul cu informatii dar le neaga orice fel de legatura emotionala cu povestea. In acest fel exprima ceea cat avem de pierdut din punct de vedere cultural in societatea contemporana."


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.