Filmul mut "The Artist" si cel de animatie "Hugo" au primit, joi, cate 11 nominalizari la gala Critics' Choice Awards pe 2012, intr-o saptamana care se anunta cruciala pentru identificarea principalilor concurenti cu sanse la Oscaruri.

Cele doua lungmetraje - ambele reprezentand veritabile declaratii de dragoste pentru epoca de inceput a cinematografiei - au primit 11 nominalizari fiecare, inclusiv la categoriile "cel mai bun film" si "cel mai bun regizor" - Michel Hazanavicius, pentru "The Artist", si Martin Scorsese, pentru "Hugo", scrie MEDIAFAX.

Drama "The Help" si filmul "Drive" urmeaza in topul peliculelor cu cele mai multe nominalizari - opt -, iar drama "The Descendants", cu George Clooney, si "War Horse", regizat de Steven Spielberg, au primit cate sapte nominalizari.

Toate aceste patru pelicule se numara printre cele 10 nominalizate la categoria "cel mai bun film".

George Clooney, Brad Pitt ("Moneyball") si Viola Davis ("The Help") au fost nominalizati la categoriile pentru interpretare, alaturi de Meryl Streep, pentru rolul ei din "The Iron Lady", cel al fostului premier britanic Margaret Thatcher, dar si Michelle Williams, care o intruchipeaza pe Marilyn Monroe in "My Weekend with Marilyn".

Printre celelalte pelicule nominalizate la categoria "cel mai bun film" se numara "Midnight in Paris", de Woody Allen, si "The Tree of Life", de Terrence Malick.

Christopher Plummer
, deja recompensat de asociatiile de critici care au deschis sezonul premiilor de la Hollywood, a fost nominalizat pentru rolul din "Beginners", cel al unui barbat homosexual care isi anunta in mod public orientarea sexuala abia dupa ce ajunge la varsta a treia.

Jessica Chastain
a fost si ea nominalizata, pentru rolul din drama "The Help".

Premiile Critics' Choice detin un record de invidiat in ceea ce priveste prezicerea castigatorilor la Oscar. In ultimii 14 ani, mai mult de jumatate dintre castigatorii Critics' Choice Awards la categoriile de interpretare si cel mai bun film au castigat premii Oscar, acelasi lucru fiind valabil si pentru 70% dintre regizori.

Citeste si:
Uggie, cainele din filmul "The Artist", isi "scrie" memoriile
Uggie, cainele din filmul...

Prin comparatie, peliculele premiate cu Globurile de Aur, acordate de Hollywood Foreign Press Association, au reusit sa se impuna la Oscaruri in mai putin de 50% din cazuri, in aceeasi perioada citata.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.