Kristina Dragomir a stat de vorba cu 9AM despre moda, palarii si femei curajoase.

"Palaria este o extensie artistica de personalitate feminina si o fireasca exprimare a discursului estetic al femeii", ne-a spus Kristina Dragomir, unul dintre artistii invitati sa participe la evenimentul "Maini inteligente", pentru care a creat "multe motive deosebite din cauza carora femeile isi pot pierde capul".

Pentru ca este iarna, Kristina s-a axat mai mult pe concepte de capete, abordate ca bijuterii care completeaza tinuta. "Acestea sunt de dimensiuni miniaturale, lucrate pe fond de catifea din matase sau matase naturala decorata cu dantela Calais invechita artificial, punctate din loc in loc cu cristale swarovski sau cu pietre semipretioase", ne-a declarat Kristina.

Kristina spune ca in colectia ei regasim tot felul de forme de flori sau frunze din matase, spice impletite din pene de fazan regal, aplicatii fine din margele, iar lucratura migaloasa a fiecarui detaliu este realizata manual in atelier, rezultand piese pretioase ce individualizeaza orice toaleta rafinata careia ii sunt asortate.

Mai mult, fiecare piesa creata de ea este unicat si reprezinta extensia personalitatii femeii pentru care a fost creata


  • 9AM: Care sunt sursele tale de inspiratie?

Kristina Dragomir: Inspiratia mea constituie o reflectie asupra tuturor elementelor din jurul meu, elemente pe care ulterior le integrez in compozitia fiecarei piese a colectiei.

  • 9AM: Am vazut ca ai creat palarii si pentru colectia 100% RO. Cum ti s-a parut acest proiect?

Kristina Dragomir: In tot modernismul pe care il practic, sunt un artizan suta la suta roman. Explorez tehnicile traditionale de manofactura, improvizez, mixsez, reinterpretez si evoluez.

Creatiile mele au fost toate argumente fara tagada pentru prezenta mea in conversatia despre Romania initiata de proiectul 100%.RO, care si-a propus sa valorifice patrimoiniul cultural romanesc prin reinterpretarea sa artisitica in noi forme si simboluri de exprimare creativa.

Citeste si:
Cum a reacționat Adrian Minune când și-a văzut fiica împușcată în...
Cum a reacționat Adrian...

  • 9AM: Ti se pare ca femeile din Romania sunt deschise catre creatiile tale?

Kristina Dragomir: Palariile mele nu sunt tocmai cuminti. Din contra, sunt chiar "obraznice". Depinde foarte mult de ocazia, de momentul zilei si de toaleta la care urmeaza a fi asortata palaria, dar mai presus de orice tine de personalitatea femeii care o poarta.

Ma incapatanez sa cred in contopirea capului cu palaria. In ea ca extensie a personalitatii persoanei care o poarta. Si apoi nu sunt doua femei la fel. Si asta imi place ca ma zgandare si ma provoaca sa imi modelez gandurile si fantezia. Nu e cel mai usor lucru sa imprietenesti dorintele cu titlu de prejudecata ale unei femei, cu felul ei de a fi si cu viziunea mea. Dar asta mi-e meseria.

La mine vin femei pentru lucruri deosebite si extravagante. Cauta cele mai nebune forme. Sunt femei care vor sa poarte capete care intorc capete.

Citeste si:
FOTO 20 de situații în care Mama Natura a întrecut limitele...
Imagini incredibile! 20 de...



Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.