Conrad Murray, medicul personal al lui Michael Jackson, a fost gasit vinovat de uciderea involuntara a starului, in urma unui proces care a durat peste o luna si a avut loc la Curtea Superioara din Los Angeles.

Un juriu format din sapte barbati si cinci femei a ajuns la acest verdict dupa doua zile de deliberari, vineri si luni.

Medicul Conrad Murray risca o pedeapsa de pana la patru ani de inchisoare si pierderea dreptului de a practica medicina. Sentinta va fi pronuntata pe 29 noiembrie.

Luni, in fata Curtii Superioare din Los Angeles, unde a avut loc procesul care a durat sase saptamani, fanii lui Michael Jackson scandau "Vinovat! Vinovat!" in timp ce verdictul era anuntat, relateaza MEDIAFAX.

Medicul Conrad Murray, gasit vinovat de ucidere involuntara, risca o pedeapsa de pana la patru ani de inchisoare si pierderea dreptului de a practica medicina. Sentinta va fi pronuntata la o data care va fi stabilita ulterior.


Potrivit BBC News, Doctorul in varsta de 58 de ani este eliberat pe cautiune, dupa ce a fost pus sub acuzare in februarie 2010.

Conrad Murray a fost acuzat ca a dat dovada de o "neglijenta criminala" in ingrijirile medicale acordate cantaretului Michael Jackson, in special in ceea ce priveste administrarea de propofol, un sedativ puternic pe care megastarul il folosea ca somnifer, care i-a cauzat decesul, pe 25 iunie 2009, la varsta de 50 de ani.


Conrad Murray, care era pe atunci medicul personal al megastarului, a recunoscut ca i-a administrat cantaretului acest medicament in dimineata zilei in care acesta a murit.

Joi, in pledoaria lui, avocatul medicului Murray, Ed Chernoff, a afirmat ca acuzatul nu a fost judecat pentru ceea ce a facut, ci "pentru faptele lui Michael Jackson". In opinia sa, Parchetul american si-a construit intregul caz pe baza teoriei potrivit careia Conrad Murray i-a pus starului american o perfuzie cu propofol in dimineata zilei in care cantaretul a murit.
Citeste si:
Selly, primele declarații după accident. De data aceasta, vloggerul...
Selly, primele declarații...

De ce? Pentru ca trebuia "sa se gaseasca un vinovat" pentru moartea lui Michael Jackson, a spus Chernoff. Potrivit acestui avocat, singurul vinovat este insusi "regele muzicii pop", "care era supus unei presiuni considerabile", inainte de seria de 50 de concerte pe care acesta urma sa le sustina la Londra, un eveniment muzical ce urma sa marcheze revenirea pe scena a starului american, incepand din iulie 2009.

Apararea a declarat in timpul procesului ca artistul si-a injectat singur o doza mortala de propofol in timpul in care medicul Murray nu se afla in camera starului.

Conrad Murray "credea ca il poate ajuta pe Michael Jackson, ca putea sa il ajute sa adoarma. S-a inselat", a pledat avocatul Ed Chernoff. "Deoarece medicul Murray nu detinea controlul asupra situatiei", a adaugat el. "El era doar un peste mic intr-un lac mare cu ape tulburi".

Citeste si:
Copiii lui Michael Jackson vor aparea intr-un nou reality-show
Copiii lui Michael Jackson...

Persifland "complotul" martorilor Parchetului, denuntat cu cateva minute inainte de Ed Chernoff, procurorul Walgren a spus ca aspectul cel mai surprinzator din acest caz a fost faptul ca "Michael Jackson a putut sa traiasca atat de mult timp sub ingrijirea lui Conrad Murray".

In rechizitoriul lui, David Walgren a spus ca dovezile contra medicului Murray sunt "coplesitoare" si a facut sa vibreze coarda sensibila a juratilor, facand numeroase referiri la Paris, Prince si Blanket, cei trei copii ai megastarului, in varsta de 13 ani, 14 ani, respectiv noua ani.


Stand in picioare in spatele pupitrului sau pe durata rechizitoriului, procurorul american s-a apropiat de foarte putine ori de juriu. A facut o data acest lucru, pentru a le reaminti juratilor ca Paris s-a prabusit pe covor si a tipat "Tata!" in momentul in care l-a descoperit pe cantaret, inert, in camera lui, iar Prince era complet "socat" si nu se misca din coltul camerei.
Citeste si:
Primul videoclip al cântărețului Michael Jackson depășește 1...
Primul videoclip al...

"Un medic nu trebuie sa-i faca rau pacientului sau, aceasta este principala lui obligatie. Conrad Murray a incalcat acest juramant de credinta in fiecare zi", a spus Walgren.

Potrivit procurorului, cantaretul si medicul lui nu aveau o relatie de tipul "pacient-medic", ci o relatie de tipul "angajator-angajat". Iar serviciul care trebuia prestat consta in furnizarea de propofol cantaretului, pentru un salariu de 150.000 de dolari pe luna.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.