ANI sesizeaza Parchetul instantei supreme sa-l cerceteze pe senatorul si directorul la Teatrul "C.I.Nottara" Mircea Diaconu pentru abuz in serviciu si conflict de interese, intrucat ca favorizat numirea sotiei sale in functia de regizor la teatru.

“Agentia Nationala de Integritate a constatat ca sunt indicii referitoare la posibila savarsire de catre Mircea Diaconu, director in cadrul Teatrului "C.I. Nottara" si senator a infractiunilor de conflict de interese si abuz in serviciu contra intereselor publice, prevazute si pedepsite de art. 2531 si art. 248 din Codul Penal al Romaniei”, se arata intr-un comunicat ANI.

In urma evaluarilor demarate in 15 noiembrie 2010, s-au constatat ca in 8 august 2007, Maria Diana Diaconu, sotia lui Mircea Diaconu, in calitate de salariat al Teatrului "C.I. Nottara", a solicitat conducerii teatrului acordul cu privire la participarea, in data de 13 august 2007, la concursul pentru ocuparea postului vacant de regizor artistic.

Maria Diaconu a exercitat, in perioada 19 noiembrie 2001 - 15 august 2007, functia de actor in cadrul Teatrului "C.I. Nottara".

Cererea sa a fost aprobata de catre directorul Teatrului "C.I. Nottara", Mircea Diaconu, desi nu indeplinea conditiile inscrise in fisa postului de regizor artistic, de minim un an experienta in domeniul regiei, aceasta avand la acea data numai doua luni de la absolvirea Universitatii Nationale de Arta Teatrala si Cinematografica "I.L. Caragiale" din Bucuresti, Sectia "Artele Spectacolului de teatru (regie de teatru)".

In cadrul concursului organizat la data de 13 august 2007, Mircea Diaconu a fost presedinte al Comisiei de examinare pentru ocuparea postului vacant de regizor artistic, calitate in care i-a acordat sotiei sale calificativul maxim.

In 15 august 2007, Maria Diana Diconu a fost promovata in functia de regizor artistic.

Beneficiul patrimonial, constand in veniturile salariale, obtinut in perioada 2007 – 2010 de catre aceasta a fost de 83.684 de lei.

Citeste si:
Alți doi parlamentari au demisionat din grupul PNL, după Ludovic...
Alți doi parlamentari au...


Agentia Nationala din Integritate a constatat printr-o decizie din 27 ianuarie ca Mircea Diaconu este in incompatilbilitate din decembrie 2008, pe langa calitatea de parlamentar, acesta ocupand si functia de director-manager al Teatrului "C.I. Nottara" din Capitala.

Instanta Curtii de Apel Bucuresti a respins ca nefondata, in 16 septembrie, contestatia lui Mircea Diaconu fata de decizia ANI, senatorul anuntand ca va contesta hotararea la instanta suprema.

Agentia Nationala de Integritate s-a sesizat din oficiu, pe 15 noiembrie 2010, in urma publicarii unui material de presa cu privire la posibila nerespectare de catre Mircea Diaconu a regimului juridic al incompatibilitatilor.

Potrivit ANI, Mircea Diaconu este senator din 19 decembrie 2008, iar de atunci a fost simultan si director-manager al Teatrului "C.I. Nottara".

Citeste si:
VIDEO Va candida Mircea Diaconu pe listele AUR la alegerile din...
VIDEO Va candida Mircea...

  • Mircea Diaconu, despre decizia ANI: Sotia mea nu este croitoreasa, este actrita. Ce vina are ea?

"Traim in Romania. N-am ce sa comentez. E vijelia cotidiana care ne-a intors in anii 50, ca metode, ca principii", a declarat Mircea Diaconu, contactat de MEDIAFAX in legatura cu decizia ANI.

El a precizat ca in momentul de fata este in turneu in Germania.

"Lista incompatibilitatilor mele abia se deschide. Acum, spre exemplu, sunt si director de teatru si conduc si masina teatrului in turneu. Le mai dau eu ANI-lor si alte motive de subminare a economiei nationale si probabil, daca ma concentrez bine, si de genocid", a spus razand Mircea Diaconu.

Totodata, Diaconu a atras atentia ca nu pleaca din Romania. "Ma intorc marti noapte. Sunt in turneu in Germania cu «Vacanta in Guadelupa», o comedie proaspata, o farsa politica, ceea ce e practic o contradictie in termeni", a continuat Diaconu.

Citeste si:
Deținuții din Rahova, pe scena Teatrului Nottara. „Pot face și...
Din spatele gratiilor, direct...

In ceea ce o priveste pe sotia lui, Mircea Diaconu a spus: "Sotia mea nu este croitoreasa. Este actrita Diana Lupescu. Ce vina are ea saraca? Asta ma doare cel mai mult, este posibil sa sufere ea".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.