Dupa sase saptamani la Sighisoara si Bucuresti, filmarile pentru Ipu - Convicted to Live (titlu provizoriu) au luat sfarsit in noaptea de luni spre marti, cu o scena de razboi al carei protagonist a fost Bogdan Iancu.

Gérard Depardieu, Harvey Keitel si Laura Morante au plecat din Capitala la sfarsitul saptamanii trecute. Incantat de zilele petrecute in tara in care s-a nascut mama sa, actorul american si-a propus sa revina in Romania si la lansarea filmului, anul viitor, impreuna cu Depardieu.

“Noapte in plin bombardament din 1944 - in noaptea de luni spre marti s-au turnat ultimele scene pentru filmul «Ipu». Impropriu spus, deoarece mai urmeaza sa filmam o scena importanta, scena de deschidere a filmului, pe zapada, cu Depardieu si Bogdan Iancu, atunci cand va da prima ninsoare”, explica regizorul Bogdan Dreyer.

Filmul ar putea fi gata in martie 2012

In asteptarea acestei ultimei zile de filmare, probabil in decembrie, regizorul va lucra la Bruxelles, unde va avea loc postproductia peliculei, la Galaxy Studios. In varianta finala, filmul se preconizeaza ca va fi gata in martie 2012.

Cele doua saptamani de filmare la Bucuresti, pentru scenele de interior, au fost solicitante. Una dintre cele mai dificile secvente din film, cea in care personajele din elita satului ii propun lui Ipu sa se sacrifice pentru a le salva lor vietile a necesitat cateva zile de turnaj, intr-o casa veche din centrul Bucurestiului. Alte cateva scene au fost filmate in studiourile Family Film si la Mogosoaia.

“Cu nostalgia si emotia unui vis trait in timp si spatiu real, imi raman in minte cuvintele lui Gérard spuse la despartire, moment greu pentru amandoi: «Am reusit s-o facem!» - referitoare la o cale lunga, inceputa acum multi ani de Anusavan Salamanian, Gérard si cu mine. Apoi fericita intalnire cu producatorul Giuliano Doman si iaca filmul”, spune Bogdan Dreyer.

Adaptare dupa nuvela “Moartea lui Ipu”

Citeste si:
Gerard Depardieu va susține trei concerte la Paris! Câștigurile vor...
Gerard Depardieu va susține...

“Ipu – Convicted to Live” este o adaptare dupa nuvela „Moartea lui Ipu”, de Titus Popovici. Scenariul este semnat de Anusavan Salamanian si Bogdan Dreyer, iar dialogurile sunt in limba engleza.

Actiunea se desfasoara intr-un sat din Transilvania, la sfarsitul celui de-al doilea razboi mondial, cand un soldat german este gasit mort la marginea unui sat de catre un baiat de 11 ani. Intrucat nu se stie cine este vinovatul, iar ofiterii germani ameninta ca vor executa cativa dintre fruntasii satului daca nimeni nu se va preda, elita incearca sa-l convinga pe Ipu, „nebunul satului”, sa-si asume el vina in schimbul promisiunii unei inmormantari fastuoase si a unor recompense.

Citeste mai multe despre distributia filmului si descopera primele imagini de la filmari


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.