Gerard Depardieu a fost mulți ani admiratorul dictatorului rus, Vladimir Putin, dar și-a schimbat părerea despre acesta în urma războiului care a izbucnit în Ucraina și i-a denunţat „excesele nebuneşti inacceptabile”.

Gerard Depardieu vrea să sprijine victimele ucrainene

Actorul francez va susține zilele acestea trei concerte la Paris și a promis că toate câștigurile de pe urma acestor evenimente vor ajunge la victimele din Ucraina, care la momentul actual au mare nevoie de sprijin din partea tuturor.

„Poporul rus nu este responsabil pentru excesele nebuneşti inacceptabile ale liderilor săi precum Vladimir Putin”, a declarat într-un comunicat actorul relatează AFP, citată de Agerpres.

Gerard Depardieu a precizat că s-a simțit mereu apropiat de poporul rus, descris atât de bine de Dostoievski, Tolstoi, Gogol, Pasternak şi mulţi alţi artişti... Ceaikovski, Prokofiev, Şostakovici, dar că războiul din Ucraina nu este responsabilitatea rușilor, ci a conducătorului lor, pe care l-a elogiat de nenumărate ori în trecut.

„Toate câştigurile din cele trei concerte pe care le voi susţine la Théâtre des Champs-Elysées vor ajunge la victimele ucrainene ale acestui tragic război fratricid. Întotdeauna am avut o înclinaţie deosebită către poporul rus, descris atât de bine de Dostoievski, Tolstoi, Gogol, Pasternak şi mulţi alţi artişti... Ceaikovski, Prokofiev, Şostakovici”, a declarat Gerard Depardieu.

Mai mult de atât, cunoscutul actor are pașaport rusesc din luna ianuarie a anului 2013, pe care l-a obținut pe fondul dezacordului cu politica fiscală a fostului preşedinte francez François Hollande.


Despre autor:

Diana Oprișan
 Diana Oprișan a fost mereu pasionată de scris și de fotografie. Odată ajunsă în București, a visat să le facă fotografii celor mai mari artiști de la noi din țară, dar și din străinătate. Și-a făcut un blog, unde scria tot felul de articole despre evenimentele la care participa, iar în felul acesta a fost contactată de către cei de la ZU TV, unde a lucrat timp de doi ani. În pandemie, a simțit nevoia să muncească mai mult, așa că a mai redactat articole și pentru alte site-uri de știri, precum eVedete.ro și DespreVedete.ro. După aceea, s-a angajat la Spynews.ro, unde, deși nu a lucrat prea mult timp, a învățat foarte multe lucruri care, ulterior, i-au fost de folos. Acum, lucrează pentru 9AM și consideră că este cel mai important să faci mereu ceea ce îți place.
Mai multe

Ultima actualizare: 1 Aprilie 2022 - 01 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.