Editorul-sef al revistei israeliene Lilac a facut primul pas spre emanciparea femeilor arabe.

Revista araba a rupt cateva tabu-uri si a pus pe coperta un model imbracat intr-un costum de baie. Daca in lumea noastra acest lucru nu mai este o noutate, ba mai mult, suntem satui de atatea femei despuiate prin reviste, redactorulu sef al revistei Liliac, Yara Mashour, s-a hotarat sa-si provoace cititorii si sa rupa traditiile.

Intr-o lume sinonima cu discriminarea in functie de sex si cu violarea drepturilor femeilor, Yara Mashour a avut extrem de mult curaj, chiar daca riscurile ca revista sa fie retrasa de pe piata si interzisa sunt foarte mari.

"De cand am pus bazele revistei Liliac in Nazareth, Istrael, acum 10 ani, m-am chinuit, fara incetare, sa schimb societatea araba astfel incat femeile sa aiba mai multe drepturi si mai multa libertate", a declarat ea, potrivit DailyMail.

Modelul, Huda Naccache, in varsta de 22 de ani, originara din Haifa, este pozata intr-un costum de baie negru, avand abdomenul dezgolit si o privire lasciva si determinata, parca, sa faca o schimbare in perceptia milenara.

"Huda este primul model arab care va aparea pe coperta unei reviste arabe, imbracata in costum de baie, iar Liliac este prima revista araba care a avut o femeie imbracata sumar pe coperta!", a mai adaugat aceasta.

Si Huida este mandra sa faca parte dintr-o miscare lenta, dar graduala a schimbarii mentalitatii care ingradeste aceasta cultura, adaugand ca "este un model profesional si acest lucru (n.r. pozatul in costul de baie) ar trebui sa fie normal".

  • 9AM a mai vorbit despre povestea primei femei musulmance, Sila Sahin, care a pozat goala, insa pentru editia germana a revistei pentru barbati, Playboy si care risca sa fie omorata cu pietre pentru gestul sau. Cei care au postat pe internet mesaje de amenintare sustin ca Sila Sahin s-a prostituat pentru bani si le face de ras pe femeile musulmane.

"Va trebui sa aiba grija...trebuie sa plateasca",
e unul dintre mesaje. "As omori-o daca ar fi fiica mea, vorbesc serios, nu are legatura cu cultura mea", a declarat un musulman la o televiziune germana.
Citeste si:
Record: un liliac de șapte grame a zburat 2.300 de kilometri
Record: un liliac de șapte...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.