Actorul Cliff Robertson, premiat cu Oscar pentru rolul din "Charly" (1968), a murit sambata, la o zi dupa sarbatorirea varstei de 88 de ani, la New York.

Cariera lui Robertson s-a intins pe o perioada de peste 60 de ani si a inclus filme hollywoodiene, spectacole pe Broadway si productii de televiziune.

Actorul este tinut minte si pentru curajul de a-l fi demascat pe seful de la studiourile Columbia, David Begelman, care si-a pus numele in mod ilicit pe un cec de 10.000 de dolari, la sfarsitul anilor '70, scrie MEDIAFAX.

Academia de film americana i-a acordat lui Robertson un Oscar pentru prestatia sa din filmul "Charly", in care interpreteaza un om cu dizabilitati mentale care este transformat intr-un geniu in cadrul unui experiment, pentru a se intoarce ulterior la stadiul initial.

Tot in anii '60, Robertson l-a intruchipat pe tanarul locotenent John F. Kennedy ce avea sa devina presedintele SUA.

Activitatea sa in televiziune i-a adus si cea mai mare distinctie din acest domeniu - premiul Emmy, pentru interpretarea din "The Game".

Actorul a murit la un centru medical din New York din cauze naturale, potrivit presei americane.

In viata privata, actorul juca tenis si era un pilot de avion pasionat. A fost insurat de doua ori, cu Cynthia Stone Lemmon si apoi cu actrita Dina Merrill, si a avut doua fete, cate una din fiecare casnicie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.