Federatia Romana de Fotbal (FRF) si Marcel Pavel vor fi amendati cu cate 5.000 de lei, pentru intonarea imnului national cu alt text, inaintea meciului Romania - Franta, jucat, marti seara, pe National Arena.

Prefectul Capitalei a spus ca, potrivit Legii 75/1994, care are ca anexa continutul imnului national, la evenimentele sportive de pe stadioane se intoneaza varianta scurta a imnului, respectiv strofele unu, doi, patru si 11.

Mihai Cristian Atanasoaei a adaugat ca prin HG 1157/2001, constituie contraventie "intonarea imnului national cu alt text si cu alta partitura decat cele stabilite de lege" si se sanctioneaza cu amenda intre 2.500 si 5.000 de lei, Prefectura fiind una dintre institutiile care pot aplica aceasta masura.

"Astazi, Prefectura Capitalei va sanctiona FRF si personala vinovata, in speta Marcel Pavel, cu cate 5.000 de lei, aceasta fiind obligatia legala a prefectului. Daca noi in tara nu ne respectam valorile nationale, este cu atat mai probabil sa nu fim respectati in competitiile nationale de catre altii, pentru ca drapelul, imnul si stema nationale sunt simbolul Romaniei ca stat si nu avem voie nici moral, nici legal sa nu le respectam", a declarat Atanasoaei pentru MEDIAFAX.

  • Contactat de MEDIAFAX, cantaretul Marcel Pavel a explicat ca a fost alegerea sa sa cante imnul astfel si a discutat cu cei de la FRF in acest sens, acestia fiind de acord cu optiunea sa.

Cantaretul a precizat ca timpul alocat pentru ambele imnuri a fost de 3 minute si a fost chiar depasit cu 10 secunde. Astfel, el a ales sa cante doua strofe din imnul national, insa ultimele doua versuri din cea de-a doua strofa - "Si ca-n a noastre piepturi pastram cu fala-un nume/ Triumfator in lupte, un nume de Traian!" - au fost inlocuite cu ultimele doua versuri din prima strofa "Acum ori niciodata croieste-ti alta soarta/ La care sa se-nchine si cruzii tai dusmani!", acestea constituind un refren.
Retail jobs

"A fost ca un indemn pentru echipa nationala", a spus Pavel privind reluarea celor doua versuri, in locul celor din strofa a doua. In plus, cantaretul a considerat ca celor de pe stadion le va fi mai usor sa cante cu el doua versuri pe care le-au auzit deja.

"Am vrut sa cantam aceste versuri ca pe un indemn. N-a fost rea-vointa, n-a fost nimic tendentios. A fost alegerea mea, ca toti suporterii sa cante cu noi. Sunt onorat ca am fost invitat sa cant imnul de stat", a spus Marcel Pavel, adaugand ca in urma interpretarii sale a primit mesaje de felicitare.

"N-a deranjat pe nimeni, decat presa (...). (Imnul n.r.) L-am cantat cu patos, cu demnitate, cu placere. Atmosfera a fost excelenta", a mai spus cantaretul, declarandu-se inca o data onorat sa cante pentru echipa nationala pe noul stadion. "Nu ma intereseaza politica. Sa n-aud de politica", a mai adaugat el.

Citeste si:
Marcel Pavel, mesaj îngrijorător despre războiul din Ucraina:...
Marcel Pavel, mesaj...

|Anterior, Marcel Pavel declarase pentru realitatea.net ca a evitat versul "Triumfator in lupte, un nume de Traian" pentru a nu fi interpretat politic.

"Nu putea fi intonat integral imnul. Strofele au fost alese de Federatia Romana de Fotbal. Nu aruncati cu pietre in munca omului. S-au ales strofele, nu puteau fi toate cantate. E o obraznicie. Mi s-a zis sa cant acele doua strofe. Am ales strofele impreuna cu Federatia. Acum ori niciodata sa dam dovezi la lume/Ca-n aste mani mai curge un sange de roman, apoi am repetat primul refren. Primul refren l-am ales ca sa ii indemnam la lupta. Daca spuneam Triumfator in lupte, un nume de Traian!, se interpreta politic” a declarat artistul.


Marcel Pavel - Imn facut praf de ClickBerty


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.