Lungmetrajul "W.E.", regizat de cantareata americana Madonna, care a avut premiera mondiala joi, la Festivalul de Film de la Venetia, a fost desfiintat de criticii de cinema, care au spus ca acest film este "extraordinar de prost" si "lipsit de substanta"

Dupa ce a debutat in calitate de regizoare cu lungmetrajul "Filth and Wisdom", in 2008, Madonna a decis sa treaca pentru a doua oara in spatele camerei de filmat pentru a regiza "W.E.", o drama ce prezinta scandaloasa relatie dintre regele Edward al VIII-lea al Marii Britanii si americanca Wallis Simpson, o femeie divortata. Suveranul britanic a abdicat in 1936, dupa ce relatia lui cu Wallis Simpson a devenit de notorietate.

"W.E.", realizat pe baza unui scenariu scris tot de Madonna, a avut premiera mondiala joi seara la Festivalul de Film de la Venetia (31 august - 10 septembrie), insa primele recenzii aparute dupa proiectia acestui lungmetraj nu sunt deloc laudative, scrie MEDIAFAX.

Un critic de film care scrie pentru publicatia britanica The Independent afirma: "Filmul nu este deloc o capodopera". Intr-un alt articol, aparut in ziarul britanic The Times se spune: "Toate scenele ar putea fi considerate foarte usor drept videoclipuri pop sau reclame la parfumuri. In «W.E.» este vorba doar de suprafete stralucitoare".

Filmul "W.E." a primit o singura stea (din cinci stele) din partea cotidianului britanic The Guardian, al carui critic de cinema Xan Brooks a declarat: "Ce film extraordinar de prost, de impopotonat si de catastrofal regizat este acesta... Regia lui este atat de lipsita de sens incat cu greu se poate numi regie de film".

Emma Pritchard Jones, critic de film pentru editia britanica a publicatiei Grazia, afirma: "In fond, filmul este la fel lipsit de substanta ca si rochia albastra din sifon pe care Wallis a purtat-o cand a luat cina cu regele".

Singurul cotidian britanic care a dat dovada de clementa fata de tentativa regizorala a cantaretei americane a fost Daily Telegraph, in a carui cronica se spune ca acest film biografic este "mai bun decat se asteptau unii" si ca "nu este lipsit de momente amuzante".

Citeste si:
15+ tinute purtate de Cate Blanchett care pun in evidenta feminitatea
Eleganta si stil la nivel...

  • In conferinta de presa ce a avut loc dupa proiectia filmului la Venetia, Madonna le-a multumit fostilor ei soti pentru faptul ca au incurajat-o sa isi faca o cariera in cinematografie.

"Sunt si am fost atrasa de persoane foarte creative si de aceea am fost casatorita cu Sean Penn si cu Guy Ritchie, doi regizori foarte talentati", a declarat Madonna in timpul acestei conferinte de presa.

"Amandoi m-au incurajat sa devin regizoare si o persoana creativa si amandoi m-au sprijinit foarte mult", a adaugat cantareata americana.

  • In ciuda multiplelor ei tentative de a devenit o actrita apreciata, Madonna nu a cunoscut in cinematografie un succes pe masura celui de care are si a avut parte in muzica.

Filmul "Cautand-o pe Susan", lansat in 1985, i-a permis sa acceada la o anumita recunoastere, momentana, in calitate de actrita. Insa, de atunci, cele mai multe dintre filmele ei au fost evitate de public si desfiintate de criticii de film.
Citeste si:
Ce părere are Cătălin Botezatu despre „Madonna a României”!...
Ce părere are Cătălin...

Totusi, filmul "Liga feminina de baseball" din 1992 a fost apreciat de public, insa Madonna a avut doar un rol secundar.

In 1996, cantareata americana a jucat rolul principal in "Evita", fapt care i-a permis sa revina in atentia cinefililor si care i-a adus apoi un Glob de Aur. Cu toate acestea, succesul comercial al acestui musical nu a fost extraordinar.

Unul dintre cele mai recente filme ale ei, "Naufragiati/ Swept away", regizat de sotul ei de pe atunci Guy Ritchie, i-a adus Zmeura de Aur pentru cea mai proasta prestatie actoriceasca si s-a dovedit a fi unul dintre cele mai mari esecuri din cariera artistei americane. Spre sfarsitul anilor 2000, Madonna a decis sa puna capat carierei de actrita si sa devina regizoare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.