Rochia de mireasa pe care Kate, devenita ducesa de Cambridge, a purtat-o la nunta cu printul William va fi expusa incepand de sambata la Palatul Buckingham

Rochia din satin de culoarea fildesului creata de Sarah Burton, directoarea artistica a casei de moda Alexander McQueen, a fost foarte apreciata, in general, pentru tusa ei de modernitate insotita de o anumita linie clasica, un model care a reamintit de rochia purtata de Grace Kelly cu ocazia casatoriei ei cu printul Rainier de Monaco, in 1956, scrie MEDIAFAX.

Rochia purtata de Kate Middleton, al carei secret a fost pastrat pana in ultimul moment, a fost dezvaluita lumii intregi abia in clipa in care mireasa a coborat din automobilul Rolls-Royce Phantom cu care a sosit la catedrala Westminster, unde a fost oficiata casatoria. Rochia a trezit admiratia publicului dar si a designerilor unor case de moda celebre.


Sursa foto: DailyMail

Pantofii brodati din satin purtati de Catherine Middleton la ceremonia din catedrala Westminster, ca si cerceii ei de diamant si diadema ce i-a fost imprumutata de regina Elizabeth a II-a, vor fi si ei expusi la Palatul Buckingham. Pantofii din satin de culoarea fildesului, confectionati tot de casa Alexander McQueen, prezinta mici semne de uzura.

Putini dintre cei peste un milion de spectatori aliniati de-a lungul traseului oficial, care sperau sa aiba sansa de a-i vedea pe tinerii casatoriti, au fost suficient de aproape pentru a aprecia finetea rochiei de mireasa.

Croitoresele de la Royal School of Needlework care au cusut fiecare floare de dantela pe aceasta rochie trebuiau sa isi spele mainile la fiecare 30 de minute pentru a nu risca sa murdareasca satinul rochiei.

Acele cu care au fost realizate cusaturile fine ale rochiei erau schimbate la fiecare trei ore pentru a ramane suficient de ascutite.

  • Intr-un interviu acordat cu ocazia expunerii rochiei la Palatul Buckingham, designerul Sarah Burton a dezvaluit in premiera cum s-a nascut ideea rochiei. Potrivit presei britanice, Catherine a fost implicata pe parcursul intregului proces de creatie.

"Am vrut sa privim in acelasi timp spre trecut, dar si spre viitor",
a declarat Sarah Burton, care negase cu fermitate pana in ziua nuntii regale faptul ca a fost aleasa pentru a realiza acea rochie.
Citeste si:
Prințul William și Kate Middleton s-au ales cu noi titluri după...
Prințul William și Kate...

"Exista cateva trimiteri la arta victoriana a corsetului, a coapselor pline, a taliei bine puse in evidenta", a declarat Burton. "Este o rochie in esenta victoriana, insa taiata de o maniera moderna, dintr-o tesatura lejera, cu o miscare ce ii ofera o alura mai degraba moderna decat istorica", a adaugat ea.

  • Organizatorii expozitiei se asteapta la o afluenta record de vizitatori pentru a admira rochia, pantofii, cerceii si tiara care tine la locul potrivit voalul rochiei, realizat din tul.

Vanzarile de bilete in sistem de pre-comanda de la Palatul Buckingham au atins o cota de doua ori mai mare in comparatie cu aceeasi perioada de anul trecut, ridicandu-se la 125.750 de bilete.

Palatul Buckingham este in mod traditional deschis in timpul verii pentru publicul larg, care poate sa admire gradinile, salile de receptii si tablourile din colectia regala.

Citeste si:
Prințul Harry și Meghan Markle după ce au aflat că prințesa de...
Prințul Harry și Meghan...

In acest an, expozitia temporara de la Buckingham Palace prezinta o colectie de oua Fabergé, dar rochia de mireasa va fi probabil principala atractie pentru multi dintre vizitatori.

Cele 19 sali de la Palatul Buckingham sunt deschise pentru public in perioada 23 iulie - 3 octombrie. Aceasta expozitie anuala a atras in 2010 peste 413.000 de vizitatori.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.