Magia seriei fantasy a fost construita in detaliu de o echipa de 58 de oameni care, intr-un deceniu, au ridicat si daramat sute de seturi, au pictat, au slefuit baghete, au imaginat maturi supersonice si au facut 35 de copii.

Harry Potter si Talismanele Mortii, care intra in cinematografe vineri, 15 iulie, ii lasa in afara lumii careia i-au dedicat 10 ani din viata. Lor li se adauga costumierii, luministii, cameramanii, soferii si toti ceilalti fara de care productia nu ar putea functiona.

Cele sapte filme din serie, care au incasat pana acum peste 6 miliarde de dolari, au fost fabricate in studiourile Leavesden, pentru care Warner Bros. au platit 100 de milioane de dolari

. In anii 40, pe locul studiourilor se afla un aerodrom unde au fost construite numeroase avioane in timpul celui de-al doilea razboi mondial. In prezent, noua cladiri uriase adapostesc seturile. Tot aici s-au turnat Sleepy Hollow, Golden Eye, Star Wars: The Phantom Menace si Mortal Kombat.

Iata ce inseamna magia Harry Potter, din perspectiva scenografiei si a costumelor, via „The Hollywood Reporter”. Socoteala finala este impresionanta.

  • Daniel Radcliffe s-a luptat cu vreo 60-70 de baghete magice in cei 10 ani. In total, au fost vreo 600, toate create in studio de echipa si nici una semanand cu cealalta.
  • Toate baghetele au avut intre 33 si 38 de centimetri de la inceputul pana la sfarsitul seriei. Pe masura ce au crescut, eroii au fost nevoiti sa se adapteze la ele. Cea mai „sofisticata” bagheta magica era cea a lui Albus Dumbledore, pentru care echipa a avut o grija deosebita.
  • In cei 10 ani de filmari, Radcliffe a schimbat 160 de perechi de ochelari.
  • Medalionul lui Salazar Slytherin (Viperinul) a avut nevoie de 40 de variante din cauza incercarilor esuate ale lui Ron si Harry de a-l distruge.
  • Pentru a crea setul din Talismanele Mortii, s-au folosit cinci camioane de cate 32 de tone fiecare, cu polistiren.
  • Maturile au fost create dintr-un amestec de titanium cu alte metale, pentru a avea aspectul aerodinamic.
  • 900 de „fiole cu amintiri” au fost create pentru biroul profesorului Dumbledore.

Citeste mai multe curiozitati din spatele Harry Potter pe FilmReporter.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.