Starurile internationale ale operei Angela Gheorghiu si Placido Domingo vor canta, pe 29 iulie, la O2 Arena din Londra, informeaza pagina electronica a cotidianului The Guardian.

Soprana Angela Gheorghiu "s-a consacrat ca o solista extraordinar de agila, ale carei prestatii artistice solicita atentia publicului inca de la prima nota, avand o colectie de roluri de invidiat pe cele mai prestigioase scene ale lumii, fiind si artista cu unele dintre cele mai bine vandute discuri" de profil, noteaza The Guardian.

Placido Domingo si-a castigat locul in cartile de istorie ale operei "printr-o cariera extraordinara de aproximativ 50 de ani. Atat individual, cat si ca membru al celor Trei Tenori, el a devenit unul dintre cei mai cunoscuti si apreciati tenori. Castigator al mai multor premii Grammy, Placido continua sa apara pe scene din intreaga lume, recent, in calitate de dirijor", adauga publicatia citata.

Concertul de la O2 Arena le va oferi fanilor muzicii clasice sansa rara de a-i vedea impreuna pe scena pe doi dintre cei mai iubiti artisti ai muzicii de opera. Concertul va cuprinde o serie de arii de opera foarte cunoscute, o selectie de melodii populare, dar si hituri din spectacole de pe West End, scena de teatru londoneza, relateaza MEDIAFAX.

  • Angela Gheorghiu, in varsta de 45 de ani, este un "superstar" al operei internationale, fiind, totodata, unul dintre cel mai bine vanduti artisti de muzica clasica. Lansarea sa in strainatate a avut loc in 1992, la Covent Garden, cu "Boema", de Puccini. In acelasi an, ea a debutat pe scenele renumitelor Metropolitan Opera din New York si Staatsoper din Viena. De atunci, soprana a cantat pe cele mai mari scene ale lumii.

Anul trecut, Angela Gheorghiu a primit titlul de artista anului la cea de-a 11-a editie a Classical Brit Awards, la Londra, trofeu pe care l-a castigat si in 2001. Totodata, anul trecut, soprana a fost decorata cu Ordinul "Steaua Romaniei" in grad de Comandor.

  • Placido Domingo, in varsta de 70 de ani, este un tenor spaniol renumit pe plan mondial pentru forta si versatilitatea vocii sale puternice, capabila sa stapaneasca toate notele si tonurile registrului dramatic.

De la debutul sau, in rolul Alfredo din opera "La Traviata" de Verdi, in anul 1959, Placido Domingo a interpretat peste 130 de roluri, devenind astfel tenorul care a interpretat cele mai multe partituri din lume.
Citeste si:
Replica Primariei Capitalei la afirmatiile Angelei Gheorghiu: "A...
Replica Primariei Capitalei...

Tenorul spaniol Placido Domingo paraseste in iunie postul de director al Operei Nationale din Washington, cu care a colaborat din 1996.

Placido Domingo este, totodata, directorul Operei din Los Angeles, cu care are contract pana in 2013.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.