Soprana Angela Gheorghiu a fost desemnata, joi seara, Artista anului la Classical Brit Awards desfasurate la Royal Albert Hall din Londra, informeaza presa britanica.

Angela Gheorghiu a mai castigat acest premiu, in 2001, pentru rolul principal in opera "Madama Butterfly" de Puccini in regia lui Antonio Pappano. Soprana a fost recompensata anul acesta pentru albumul sau "Madama Bautterfly", depasindu-le pe competitioarele sale - soprana rusa Anna Netrebko si violonista Marin Allsop.

Artistul anului a fost desemnat Vasily Petrenko. Papa Benedict al XVI-lea nu a castigat niciun premiu la Classical Brit, albumul sau de melodii gregoriene "Alma Mater" fiind devansat la categoria Cel mai bun album al anului de "Band of brothers" al grupului Only Men Aloud.

Premiul pentru Cel mai bun compozitor a revenit directporului orchestrei britanice Thomas Ad?s, pentru opera "The tempest", care a concurat alaturi de castigatorul de anul trecut, Howard Goodwal si de italianul Ludovico Einaudi.

Violonistul Jack Liebeck a triumfat la categoria Cel mai bun interpret clasic debutant. Soprana neo-zeelandeza Kiri Te Kanawa, in vartsa de 66 de ani, a primit o distinctie pentru intreag acariera.

Pe scena Royal Albert Hall au mai cantat Angela Gheorghiu, Only Men Aloud, Rolando Villazón, Bryn Terfel, The Band of the Coldstream Guards, André Rieu si Orchestra Johann Strauss.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.