Pentru cei carora li s-a deschis apetitul pentru nunti regale avem o veste buna: nunta printului Albert cu cu fosta inotatoare olimpica Charlene Wittstock ar putea eclipsa casatoria printului William cu Kate Middleton.

Desi statul Monaco este mic, nunta printului Albert se anunta a fi foarte extravaganta. Invitatii au inceput deja sa isi ancoreze iahturile in port, iar cei care vor sa aterizeze cu avioanele private pe aeroportul din Nisa pot face acest lucru doar daca dovedesc ca sunt invitati la nunta, scrie Daily Mail.


Sursa foto: sxc.hu

  • Programul oficial al nuntii:

Pentru evenimentul ce va dura trei zile, Charlene va schimba patru tinute. Totul va incepe joi, cu un concert sustinut de Eagles, urmat de o petrecere pentru invitatii speciali.

Vineri va avea loc casatoria civilia, urmata de alte doua concerte sustinute de formatii celebre din Franta si Africa de Sud, pentru ca Charlene isi doreste o nunta multiculturala

Sambata va avea loc ceremonia religioasa, celebrata nu in catedrala unde s-au cununat printul Rainier si Grace Kelly - parintii lui Albert al II-lea -, ci in aer liber, in curtea de onoare a palatului princiar, scrie mediafax.ro.

Slujba religioasa va fi transmisa pe ecrane uriase amplasate in tot orasul, iar la eveniment va participa soprana americana Renee Fleming si 4.300 de invitati.

Mirii vor traversa apoi orasul, intr-un automobil hibrid Lexus decapotabil, pana la o capela unde mireasa isi va depune buchetul. Seara, dineul oficial va avea loc pe terasele din fata cazinoului din Monaco si va include preparate concepute de renumitul maestru bucatar Alain Ducasse. Dineul va fi urmat de un urias foc de artificii si de un bal.

  • Lista cu invitati:

Printre personalitatile care si-au confirmat prezenta la nunta printului Albert al II-lea se numara Karl Lagerfeld, Giorgio Armani, Richard Branson, Arhiepiscopul Desmond Tutu din Africa de Sud, Ines de la Fressange, presedintele Federatiei Internationale de Automobilism Jean Todt, presedintele CIO Jacques Rogge, regele Suediei, presedintele libanez Michel Suleiman si presedinta Irlandei Mary McAleese.
Citeste si:
Printesa Charlene de Monaco este insarcinata cu gemeni
Printesa Charlene de Monaco...

Printre invitatii “cu sange albastru” se mai numara si printesa Carolina de Monaco impreuna cu sotul ei printul Ernst August V de Hanovra si printesa Stephanie.

Printul William al Marii Britanii si sotia lui, Catherine, nu vor fi prezenti, deoarece in acea perioada se vor afla intr-o vizita oficiala in Canada.

Presedintele francez Nicolas Sarkozy va fi si el prezent, potrivit unor surse, insa nu a fost luata deocamdata nicio decizie in legatura cu prezenta la eveniment a sotiei sale, care este insarcinata.

Din Romania, la nunta printului Albert de Monaco vor participa Printul Paul si printesa Lia, Principesa Margareta si Principele Radu, dar si fostul jucator de tenis Ilie Nastase, care va fi insotit de iubita lui, Brigitte Sfat.

Citeste si:
Monaco: Gemenii princiari, ACLAMATI la prima aparitie in public
Monaco: Gemenii princiari,...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.